Film i TV

I. D.

18. 01. 2021. 19:52 3

"SUKNJE I BEZ GLUPOSTI NA NOKTIMA" Šta je Aleksić tražio na svojim časovima? (VIDEO)

Učitelj glume Miroslav Mika Aleksić godinama je bio poznat po "strogom pristupu" kada je u pitanju podučavanje dece, a u videu koji kruži društvenim mrežama ovih dana vidljivo je da je često sa decom razgovarao kao sa odraslim ljudima.

Miroslav Mika Aleksić, učitelj glume u poznatoj beogradskoj privatnoj školi, ovih dana je u centru pažnje zbog optužbi koje je protiv njega iznela glumica Milena Radulović. Ona je u ispovesti za "Blic" navela niz tvrdnji koje upućuju na to da je Aleksić godinama zloupotrebljavao svoj položaj i iskorišćavao maloletne devojčice, a nju više puta seksualno zlostavljao.

Aleksić je u subotu uveče priveden istražnim organima, a od tada su se policiji osim Radulovićeve i pet devojaka koje su želele da ostanu anonimne, javile još dve osobe koje su ispričale svoja iskustva.Aleksić je tri decenije važio za nekoga čija je metoda rada sa decom podrazumavala strogost i disciplinu. To se tumačilo kao taktika za "jačanje karaktera" i kao metoda koja će deci pomoći kako u glumačkom svetu tako i u svakodnevnom funkcionisanju.

Društvenim mrežama se ovih dana masovno deli video iz 1998. godine koji baca sumnju na njegove pedagoške principe. U pitanju je specijalna emisija "Dok anđeli spavaju" autorke Milene Rajević Savić tokom koje su prikazani trenuci sa časova na kojima je u neobaveznoj komunikaciji sa učenicima.

U jednom od takvih razgovora, Aleksić se obraća učeniku koji poslušno odgovara na pitanje da li voli Ameriku. Dečak odgovara odrično i objašnjava da razlog njegovog animoziteta prema SAD leži u činjenici da je dobio pismo od Američke ambasade u kojem ga, kao nekoga ko je rođen u toj zemlji, upozoravaju da će Jugoslavija uskoro biti bombardovana.Aleksić koristi ovaj trenutak da podrobno ispita učenika da li se oseća kao Amerikanac ili Srbin, a kada dečak odgovori da je "pola-pola", učitelj konstatuje da u tom slučaju i on njega treba da mrzi.

U nastavku emisije svedočimo onome što je Milena Radulović navela u svojoj ispovesti. Učitelj se u prisustvu roditelja obraća jednoj devojčici i naređuje joj da se na sledećem času pojavi u suknji. To, pored "čiste kose", sveske i olovke ali i bez "nacrtanih noktiju i takvih gluposti" bili su preduslovi za prisustvo njegovim časovima.

- Šta treba da poneseš i kako treba da budeš obučena? Kao devojčica - izgovara Aleksić u videu koji možete pogledati u nastavku:

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati