Film i TV

Direktno.rs

26. 10. 2020. 10:38 0

"Ne možete da me platite, koliko bih ja besplatno igrao"

Legendarni glumac Danilo Bata Stojković ostavio je jugoslovenskoj i sprskoj kinematografiji u amanet brojne uloge u filmskim ostvarenjima koja su zahvaljujući i njegovom talentu postali kultni.

O Bati je, pre svoje smrti, neke anegdote ispričala i njegova supruga Olga Stojković. Ona je rekla tada da mu je pozorište bilo na prvom, kafana na drugom, a kuća na trećem mestu. Nije je, kako je tada rekla, to nešto naročito bolelo, jer je i sama znala šta znači živeti u pozorištu, bila je inspicijent. A u pozorištu su se i upoznali.

- Sve mi je bilo jasno i nisam mu prigovarala. Teško je, uopšte, pratiti jednog glumca i deliti život sa njim, naročito sa glumcem kakav je bio Bata. Nisam filozofirala, bila sam, prosto, uvek tu - rekla je ona jednom prilikom Olga.Batin svakodnevni život izgledao je kao na fabričkoj traci.

Snimanje filma "Ko to tamo peva", za Olgu Stojković bio je pravi primer nemaštine u kojoj su nastajali filmovi koji danas čine bogatstvo srpske i jugoslovenske kinematografije. Zbog replike "Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda", umalo je dobio zapaljenje pluća.- Nisu imali čime ni da ih zagreju. Sećam se da mi je Bata pričao kako nisu imali čime da ga ogrnu kad je pao sa mosta u reku. Tadašnjim glumcima jedino je bilo važno šta će da igraju, jer novac, ni u tim filmovima koji su ostali zanavek, nikada nije bio veliki. Bata je govorio "Ne možete toliko dobro da me platite, koliko bih ja besplatno igrao. Ako vam se i dopadne to što uradim, platite nešto na kraju" - sećala se njegova supruga u priči o velikom glumcu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati