Film i TV

Direktno.rs

14. 10. 2020. 17:04 14

Olivera Kovačević: Na RTS-u ima mesta za Jovanu Joksimović

Novinarka i voditeljka Olivera Kovačević u razgovoru za "Story" otkrila je da smatra dobrom ideju da sledeći generalni direktor RTS-a bude žena, kao i da, prema njenom mišljenju, u toj kući ima mesta za Jovanu Joksimović.

Kovačević je na pitanje zašto se nije kandidovala za poziciju generalnog direktora RTS-a napomenula da o funkciji još nije razmišljala, ali da se slaže da bi trebalo da bude izabrana žena.

- Važno je da direktor bude dobar, ali i da bude žena. Na RTS-ovom kolegijumu ima dosta žena, one su na čelu brojnih odeljenja, ali i dalje je muškarac glava kuće. Srbija sada ima premijerku, mislim da je potpuno logično da i RTS ima ženu na čelu. Svoje poslovne ambicije još nisam realizovala, a o funkciji ću misliti sutra. Ima još mnogo priča, ideja i emisija koje nisam uradila - rekla je voditeljka.

U razgovoru za pomenuti časopis voditeljka se dotakla i teme koja je prethodnih nedelja bila neizbežna: gde će raditi Jovana Joksimović nakon otkaza koji je dobila na Prvoj televiziji? Da li postoji šansa da se vrati na RTS?

- To je u ingerencijama generalnog direktora, ali ja bih volela da ona radi kod nas. U zabavnom programu za nju ima mesta - rekla je Kovačević i dodala da joj nije poznato da li je Joksimović u pregovorima sa RTS-om i da li je tražila visoki honorar:

- Kao neko ko sa njom nije direktno razgovarao, ja to ne znam. RTS nije kuća koja može da parira honorarima komercijalnih stanica, jer kod nas postoje jasni pravilnici. Svi ste dobro došli u društvo, ali svi ćete biti plaćeni onoliko koliko standardi ove kuće to dozvoljavaju - rekla je ona.

Kovačević je upitana i da li je srećna na RTS-u.

- Srećna sam s ljudima s kojima radim, kojima sam okružena, koje poštujem koje podržavam i koji mene podržavaju. U ovako velikom kolektivu, kao što je RTS, pronaći ljude s kojima mogu da napravim tim za mene je sreća - rekla je Olivera i dodala:

- Kroz ovu kuću su prošli i prolaze i gori i bolji, ali mnogi bolji su zaboravljeni. Mislim da je naša dužnost da ne zaboravljamo. Tako će RTS zaista biti srećan - zaključila je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati