Film i TV

Direktno.rs

22. 09. 2020. 11:27 10

Ivanović: Jačali su sistem i ubeđivali da je Kopernikus dobrica

Voditelj Ivan Ivanović oglasio se povodom trenutno najveće medijske priče u Srbiji odnosno o otkazu koji su njegove kolege Jovana Joksimović i Srđan Predojević dobili na Prvoj televiziji.

Ivan se osvrnuo na nešto o čemu, kako kaže, govori mesecima, a naročito onda kada je to i sam osetio i ostao bez angažmana na istoj televiziji. Ovoga puta, Ivanović se Predojeviću obratio putem Tvitera.

- O ovome pričam već mesecima. Dok su kolege dobijale otkaze ili odlazile, on je ćutao i gutao. Tek kad je mečka došla do njegovih vrata, setio se da je to strašno. Sada, paradoks, buni se protiv sistema u čijem stvaranju i jačanju je veoma učestvovao - napisao je Ivanović.

Nije ostao dužan ni Jovani Joksimović, a evo šta joj je rekao.

- A sećam se kada me Jovana ubeđivala da je Kopernikus kul i dobrica i da bi trabalo da se "dogovorim" sa njim - poručio je Jovani preko Tvitera i objasnio šta je godinama najveći problem novinarstva u Srbiji:

- Nije najveći problem novinarstva "ekonomija" niti sloboda, već potpuno odsustvo dostojanstva - završio je Ivan.

Podsetimo, pre nešto više od godinu dana odvijala se drama i oko Ivanovićevog odlaska sa Prve televizije.

Tada je promenjen vlasnik i bilo je zabranjeno emitovanje poslednje emisije u sezoni, novogodišnje emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem".

Voditelj nije želeo da ćuti, već je u emisiji ispričao kako je dobio otkaz i zašto odlazi, kao i šta se događa "iza kulisa".

Emisija je jedno vreme bila emitovana iz stana Ivana Ivanovića, a kasnije je voditelj i zvanično prešao na Novu televiziju.Joksimovićeva i Predojević su pre nekoliko dana naprasno odlučili da odu sa Prve televizije, a na njihovo mesto je došao mladi novinar Filip Čukanović. 

Predojeviću u ponedeljak nije dozvoljeno da uđe u zgradu televizije, a emisiju je vodio upravo Čukanović. Prva televizija je ubrzo putem Instagrama saopštila da je saradnja sa poznatim voditeljskim parom "okončana".

Uveče se oglasila i Jovana Joksimović dugačkim objavama na Instagramu u kojima je rekla da su vlasniku očigledno "preskupi", ali i da će "odgovrati" jer je reč o autorskoj emisiji. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati