Film i TV

Direktno.rs [ Izvor: Gloria ]

22. 09. 2020. 06:50 1

"Za ulogu kraljice Marije morala sam da se ugojim sedam kila"

Tamara Aleksić će u novom filmu Zdravka Šotre "Kralj" igrati kraljicu Mariju, a šta je sve morala da uradi zarad uloge, ispričala je za magazin "Gloria".

Glumica je za potrebe snimanja filma o kalju Aleksandru Prvom Karađorđeviću, u kome će igrati kraljicu Mariju, za početak morala da promeni boju kosu i ugoji se.

- Zdravko Šotra me je pozvao proletos, pre početka simanja filma i serije o kralju Aleksandru i rekao : "E, mala, ti ćeš da budeš kraljica Marija, ali mnogo si mršava". Produkcija i reditelj su me snabdeli gomilom literature i dokumentarnim snimcima, a ja sam nastavila da istražujem - rekla je Tamara i objasnila:

- Poželela sam da na najbolji način predstavim ženu koja je pre svega bila veliki humanitarac, školovana i obrazovana, brižna supruga, majka, miljenica naroda. Videla sam na dokumentarnim snimcima kako odlučno korača i kako se pri susretu sa nekom delegacijom, umesto da pruži ruku da je poljube, snažno rukuje sa svima. Zaista je inspirativna zbog svega što je činila, ali i načina na koji je to radila. U dogovoru sa Šotrom i produkcijom odlučila sam da se ugojim sedam kilograma, ofarbam u smeđe, a sa prevodiocima prolazim replike na rumunskom i francuskom, uzmem časove vožnje i sa lektorom nađem adekvatan akcenat za njenu gradaciju od "tek učim srpski" do "govorim ga godinama".

Tamari nije bilo teško da nabaci kilograme ali način na koji je to učinila ne bi preporučila nikome.

- Kilograme sam lako dobila. Kad bih se probudila u 11 pomislila bih :"Uh super, mogla bih da doručkujem brizle ili da odem u omiljenu kafanu na škembiće". U tom periodu moje oči konačno nisu bile gladne. Mali hedonista u meni bio je presrećan. Uglavnom sam jela slano: pohovane masline, suve šljive u slanini, teletinu ispod sača i namirnice koje zbog svog načina ishrane ne bih smela da jedem - objasnila je glumica i rekla čime je bila iznenađena.

- Isprva mi je bilo čudno kad nisam mogla da uđem u pantalone koje nosim, ali ni u jednom trenutku se nisam osećala ništa manje vrednom nego inače. Ne bih nikom preporučila taj sistem kome sam pribegla ali meni su trebali brzi rezultati - završila je Tamara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati