Film i TV

12. 09. 2020. 19:14 0

Domaći film "Oaza" posle premijere osvojio značajno priznanje

Naš film "Oaza" reditelja Ivana Ikića, arthaus ljubavna melodrama posvećena ljudima sa posebnim potrebama, u kojoj su oni angažovani i kao glumci, osvojio je nagradu "Evropa Sinemas Lejbl" na 77. Venecijanskom festivalu, kao najbolji evropski film u programu "Dani autora", u okviru kojeg je imao svetsku premijeru.

Ovu radosnu vest među prvima je objavio glumac Goran Bogdan na Instagramu, a u opisu je napisao sledeće:

- Danas je na Venecijanskom filmskom festivalu u programu "Dani autora" naš film "Oaza" redatelja Ivana Ikića dobio glavnu nagradu. Snimali smo ga u domu za decu i mlade "Sremčica" pored Beograda. Oni su film, oni su najbolji glumci sa kojima sam imao čast da radim. To je bilo jedno od najposebnijih ne samo snimanja nego događaja u mom životu. Blagoslovljen sam što sam proveo vreme sa tim anđelima na zemlji i što sam naučio od njih više nego u i jednoj školi. Srećan sam.U filmu "Oaza" glume štićenici Doma za decu i mlade "Sremčica", koji su kroz višegodišnji proces kastinga i radionica učili da glume i spremali svoje uloge, a reditelj Ivan Ikić napominje da je njihov uspeh veći zato što u filmu nisu glumili sebe, već fiktivne, veoma kompleksne likove.

Tinejdžeri Marija, Robert i Dragana su glavni junaci, a u ostvarenju koje je na granici eksperimenta, glume ih štićenici i debitanti Marijana Novakov, Valentino Zenuni i Tijana Marković.Pored njih u filmu igraju još i slovenačka glumica Maruša Majer, miljenik regionalne publike Goran Bogdan i sjajna Draginja Voganjac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati