Film i TV

Direktno.rs [ Izvor: istorijskizabavnik.rs ]

03. 09. 2020. 06:58 0

Najveća "prevara": Ovako je nastala čuvena scena iz "Maratonaca"

Jedna od najneverovatnih filmskih "prevara" u srpskoj kinematografiji dogodila se za vreme snimanja kultnog ostvarenja "Maratonci trče počasni krug" u kojem je Mića Tomić igrao Maksimilijana Topalovića, a glumica Melita Bihali služavku Olju.

"Maratonci trče počasni krug" jedan je od najpoznatijih filmova domaće kinematografije koji i danas, 38 godina nakon premijere, izaziva smeh, suze i mnogobrojne komentare, a priče sa snimanja ovog ostvarenja nikada ne izlaze iz mode.

Osim plejade neverovatnih glumaca koji su nosili naslovne uloge u ovom ostvarenju, ništa manje značajne nisu ni sporedne role. Jedna od najupečatljivijih takvih uloga – onu sluškinje Olje, bila je poverena glumici Melita Bihali, a upravo jedna njena zajednička scena sa veteranom srpskog glumišta Mićom Tomićem, postala je legendarna.

Reč je o sceni u kojoj Maksimilijan Topalović (Mića Tomić) u kadu uvlači sluškinju Olju (Melita Bihali) pritom joj cepajući bluzu.

Malo ljudi zna da scena prema originalno scenariju uopšte nije trebalo da izgleda tako! Naime, kako bi postigli što bolji efekat iznenađenja, reditelj Slobodan Šijan i Mića Tomić su se dogovorili da je tako snime bez znanja Melite, pa da tako i njen vrisak i smeh budu uverljiviji.

Glumičino iznenađenje bilo je dakle, apsolutno stvarno, ali je kasnije Melita ispričala da je scena ispala veoma simpatična i spontana i da se, naravno, zbog nje nije naljutila.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati