Film i TV

Direktno.rs

22. 08. 2020. 13:17 0

Osudili Netfliks: Seksualizujete maloletnice! (VIDEO)

Nakon što je objavljen trailer za francuski film "Cuties", Netfliks se našao na udaru kritika zbog seksualizovanog prikaza devojčica koje plešu u oskudnim kompletićima i tverkuju pred kamerom.

Film priča priču 11-godišnje senegalske muslimanske devojčice Ejmi koja se priključuje plesnoj školi i učestvuje na takmičenju u tverkovanju, zbog čega je njena majka besna jer se taj ples protivi njenim verskim uverenjima.

Film je označen kao neprimeran za mlađe od 18 godina, ali uprkos tome kritike o preteranom seksualizovanju devojčica i previše provokativnom trejleru i posteru samo se nižu.

U sinopsisu filma piše: 11-godišnja Ejmi živi sa svojom mamom Marijam i mlađim bratom, i čekaju da se otac iz Senegala pridruži porodici. Ejmi je fascinirana plesnom grupom svoje neposlušne komšinice Anđelike, grupom koja je u oštrom kontrastu s Marijaminim tradicionalnim vrednostima. Iznenađena time što je devojčice iz grupe odbacuju i željna bega od disfunkcionalne porodice, Ejmi kroz svest o svojoj rastućoj ženstvenosti podstiče grupu da prihvate sve senzualniju plesnu rutinu i budi nadu devojčica da će tverkom pobediti na lokalnom plesnom takmičenju.

Iako je film usmeren na komentarisanje opasnosti koje leže iza seksualizacije mladih, deo gledaoca je zgrožen načinom na koji je plasiran u javnost.

- Problem s ovom kampanjom je to što su devojčice odvratno seksualizovane. Neko treba da dobije otkaz - jedan je od komentara.

Ljudi su na društvenim mrežama organizovalu peticiju jer smatraju da se radi o pedofilskom sadržaju.

Nakon što su na njihovu adresu došle brojne kritike, Netfliks je uputio izvinjenje, a za "Deadline" su istakli da su uklonili "neprimerene umetničke radove" koje su koristili za promociju filma. Osim toga, ažurirali su opis filma na svojoj stranici.

- Duboko nam je žao zbog neprikladnih umetničkih dela koja smo koristili za "Cuties". To nije bilo u redu, kao ni naš prikaz filma koji je premijerno prikazan na festivalu "Sundance". Ažurirali smo slike i opis - rekla je portparolka Netfliksa. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati