Film i TV

Direktno.rs

30. 07. 2020. 21:40 0

Sablasno: Serija koja je predvidela koronu?

Televizijska drama pod nazivom "Sloborn" u nemačko-danskoj korpodukciji privlači sve više pažnje zbog tematike koja je izuzetno slična pandemiji koronavirusa sa kojom se trenutno suočavamo.

Glavni zaplet ove serije, koja je snimana prošle godine, dešava se kada iznenada počinju da se pojavljuju prvi simptomi nepoznatog gripa. Iako u tom trenutku već postoje vesti o ptičijem gripu u Aziji, niko od stanovnika malog ostrva u Severnom moru ne sumnja da je u pitanju pandemija koja će se ubrzo proširiti.

Jedan od simptoma je krv koja curi iz oka zaraženih, a obavezno nošenje zaštitnih maski i distanciranje postaju naredba. Scene neverovatno podsećaju na situaciju sa koronavirusom koju zaista proživljavamo, a kreatori su pomalo zabrinuti da bi paralele sa stvarnošću mogle da uznemire neke gledaoce.

U jednom trenutku tokom trejlera vidimo i da lokalne vlasti obezbeđuju pomoć u vidu vojske, kako bi se izbeglo širenje virusa i kako bi se uspostavila bolja kontrola stanovnika ovog mesta.

Iako je serija snimana pre nego što je koronavirus postao poznat široj javnosti, zanimljiva je činjenica da uprkos realnoj pandemiji koja hara i potencijalno uznemirujućim scenama, ova drama izaziva ogromnu zainteresovanost gledalaca.  

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati