Film i TV

Direktno.rs

28. 07. 2020. 22:00 1

Radnici progovorili: Rasizam i zastrašivanje na setu?

Kako prenose američki mediji, popularna voditeljka Elen Dedženeris, kao i producenti njene emisije, uskoro će se naći u problemu jer je pokrenuta zvanična istraga o navodima njenih bivših radnika.

U svojim emisijama Elen često propagira pristojnost i empatiju, ali su sve češće glasine da je istina daleko od toga. Nedavno je optužena za licemerstvo jer je skratila plate zaposlenima za čak 60 posto dok je nastavila da vodi emisiju iz svog doma.

Magazin "New York Post" je nakon toga "podrejao" glasine objavivši izjavu bivšeg člana tima Elen Dedženeris, koji je naveo da su sve priče istinite.

Sada će biti pokrenuta i zvanična istraga jer je nekoliko bivših zaposlenih navelo tvrdnje da je Dedženeris stvorila atmosferu punu "rasizma i zastrašivanja".

Desetoro bivših radnika i jedan koji i dalje radi na emisiji "The Ellen DeGeneres Show" nedavno su anonimno ispričali za "BuzzFeed News" nekoliko incidenata kojim su prisustvovali. Neki od njih su otpušteni jer su otišli na sahrane članova porodice, a jednom prilikom su se producenti “našalili” da dva radnika afroameričkog porekla izgledaju slično i da bi to moglo da izazove konfuziju.

Iako nisu okrivili direktno Elen za ove incidente, bivši radnici su napomenuli da je atmosfera na setu takva da se nagrađuju oni pojedinci koji ne progovaraju o prekomernom radu ili ovim vidovima "mikroagresije".

Producenti emisije su odbacili ove tvrdnje i napomenuli da izražavaju žaljenje što je bilo ko od nekadašnjih radnika imao negativno iskustvo radeći sa njima. "To nije misija koju nam je Elen zacrtala", stoji u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati