Film i TV

Direktno.rs [ Izvor: Blic ]

04. 07. 2020. 19:03 0

Mira Banjac: Danas više zarade, ali mi smo bili spokojniji

Glumačka legenda Mira Banjac (90) u karijeri dugoj 71 godinu odigrala je više od 300 značanjih uloga. Ulogama u pozorištu, filmu i seriji ostavlja neizbrisiv trag kako u srpskoj, tako i u eksjugoslovenskoj kinematografiji.

Filmovi i serije poput "Varljivog leta", "Balkanskog špijuna", "Balkan eskpresa", "Vratiće se rode", "Bela Lađa", "Psi laju, vetar nosi" samo su deo opusa, a u njima je Mira dala maestralni pečat.

- Na početku karijere sam se dugo i mukotrpno probijala. Nisam odmah postala značajna ličnost za javnost, bila sam negovana sve vreme. Vrlo sam se postepeno razvijala, to se posle pokazalo kao jako dobro. Teatri su me negovali, nisam se otimala za karijeru, dolazila je spontano i na pravi način. Nisam nikada tražila uloge, sami su me pronalazili. Bilo gde u celoj bivšoj Jugoslaviji - rekla je Mira Banjac za "Blic".

Glumici tokom duge karijere nije bio bitan veliki iznos honorara, nego samo uloga koju u tom trenutku treba da igra.

- Uvek me je zanimalo da li nešto mogu da izvučem iz toga, iz uloge, a verovala sam da reditelj koji me je tražio da mu baš ja trebam takva kakva jesam. Nisam imala problema sa producentima i plaćanjem. Nisam ni veliko zaradila, ali sam zaradila za jedan lep i teatarski život. Nemam vile i bazene, ali i ne čeznem za njima - iskreno je rekla glumica.

Mira Banjac ne krije da je oduševljena novom generacijom glumaca za koje tvrdi da su vaspitani ljudi, te vidi jasnu razliku između davnih i današnjih vremena

- Stigla je sjajna generacija mladih glumaca, vaspitani ljudi koji su obavešteni o svom poslu. Sada u ovim godinama manje radim, ali uživam da gledam kako se razvijaju neki mlađi ljudi. Imaju više posla i zadataka, ali se bojim da ta brzina i trčanje s jedne i druge na televiziju njih malo rasipa. Imam osećaj da nemaju vremena da se druže. Njima je sada lakše zato što imaju više posla i radi se velikom brzinom. Mi smo kao generacija temeljno sve radili, studizono, bilo je vremena za promišljanje. Možda se sada više zarađuje, ali mislim da je moja generacija bila zadovoljnija, mirnija i spokojnija - zaključila je Mira Banjac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati