Film i TV

Direktno.rs [ Izvor: Noob.ba ]

30. 06. 2020. 20:24 0

Glumci su prevaziđeni: Robot u glavnoj ulozi!

Uskoro nam stiže film vredan 70 miliona dolara u kojem će glavnu ulogu imati robot po imenu Erika.

Za razliku od ljudi, roboti uglavnom ne pokazuju emocije jer ne mogu da ih osete. Upravo zato, pomislili bi da postoje određeni poslovi koje roboti jednostavno ne mogu da preuzmu, ali trebalo bi da razmislite ponovo. AI robot izabran je u Holivudu za glavnu ulogu u Sci-Fi filmu.

Ovaj film će podupreti Bandit Capital Media, Happy Moon Productions i Ten Ten Global Media, a doprineće budžetu od 70 miliona dolara za proizvodnju ovog filma, koji je jednostavno nazvan "b". Iako ovo nije prvi put da je ulogu u filmu dobio robot, biće to prvi put da je izabran AI robot za glavnu ulogu, piše "Ubergizmo".

Japanski naučnici Hiroši Išiguro i Kohei Ogava stvorili su robota koji nosi ime Erika i naučili ga da glumi tako što su primenili principe i metode glume na njen AI.

- U drugim glumačkim metodama, glumci uključuju svoje životno iskustvo u uloge, a Erika nema životnih iskustava. Stvorena je od nule kako bi igrala ulogu. Morali smo da simuliramo njene pokrete i emocije kroz seanse jedan na jedan, kao što je to brzina njenih pokreta, razgovor o njenim osećanjima i treniranje razvoja karaktera i govora tela - otkrio je Sem Koze, jedan od kreatora filma.

Radnja filma bazirana je na naučniku koji je otkrio opasnosti programa za usavršavanje ljudskog DNK, koji je kreirao, dok istovremeno pomaže AI ženi koju je stvorio u begu. Biće zanimljivo videti kako će ovaj film proći i koliko će Erika biti uverljiva u ulozi. Delovi filma snimljeni su još 2019. godine, a ostatak snimanja očekuje se u Evropi u junu 2021. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati