Film i TV

Direktno.rs [ Izvor: istorijskizabavnik.rs ]

27. 06. 2020. 07:43 0

Pakleni izazov Ričarda Bartona na snimanju "Sutjeske"

Holivudska legenda Ričard Barton pored svojih uloga bio je poznat i po sposobnosti da mnogo popije. O tome svedoči i angedota sa snimanja filma "Sutjeska".

Slavni glumac Ričard Barton bio je nominovan za nagradu Američke filmske akademije za glumu sedam puta, ali je nijednom nije dobio uprkos tome što je glumio u velikom broju kultnih uloga. Jedna od njih, značajna za ljude sa ovih prostora, svakako je ona Josipa Broza Tita u filmu "Sutjeska" čiji je reditelj bio Stipe Delić.

Barton je vodio koloritan i buran život. Iza njega je ostao veliki broj anegdota od kojih je jedna vezana baš za Jugoslaviju i vreme kada je ovde snimao "Sutjesku". Naime, sve vreme snimanja, glumac je sa suprugom, glumicom Elizabet Tejlor, bio lični gost čoveka koga je igrao – maršala Tita. Međutim, osim što je uživao u svim čarima VIP statusa u Jugoslaviji, Barton je voleo i da ide među narod, da se druži i zabavlja sa “običnim” ljudima.

 "Sutjeska" je snimana 1973. godine, povodom tridesetogodišnjice istoimene bitke, u Nacionalnom parku Sutjeska. Rezervisti tadašnje JNA na setu su bili statisti i imali su priliku da lično upoznaju holivudsku zvezdu i sa njom se druže.

Neki od njih kasnije su pričali da nikada pre nisu videli čoveka koji je mogao toliko da popije. Barton, nakon što bi završio radni dan na setu, nekima od njih je nudio opklade – u ispijanju žestine.

Oni koji su prihvatili dvostruko su zažalili. Prvo, nije bilo šanse da pobede jer je Barton bio "kao sunđer". Drugo, ako bi ih zapovednik uhvatio pijane, pretio im je vojni sud! I sa Bartonom je bilo problema. Bata Živojinović je kasnije pričao da je glumac na set dolazio spreman, ali da bi već do podne bio toliko pijan da nije mogao da stoji!

– Dosta scena smo snimili tako što je kadar sniman do pojasa, a onda bi ga neko držao za noge kako ne bi pao. U jednoj sceni se toliko ljuljao da sam ga čak i ja držao oko struka – ispričao je naš slavni glumac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati