Film i TV

Direktno.rs

05. 06. 2020. 17:03 1

"Košare": Uskoro film i serija o srpskim herojima

Uskoro počinje snimanje filma "Košare", a imaćemo priliku da pogledamo i istoimenu seriju od 12 epizoda.

Serija i film "Košare" pratiće priču o srpskim herojima koji su se 1999. godine borili protiv udruženih pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, vojske Albanije i NATO-a.

Seriju od 12 epizoda, kao i film koji će nekoliko meseci ranije biti na velikim ekranima, režiraće Balša Đogo, dok će glumačku postavu činiti Žarko Laušević, Miloš Biković, Svetozar Cvetković i Viktor Savić.

Po želji reditelja snimanje će početi 28. juna, na Vidovdan, a on je za naš portal napomenuo da je jedan od ciljeva ovog projekta i da se promeni slika koja je kreirana o našoj zemlji i narodu.

- Ja da ne mislim da umetnost nešto može da promeni ne bih se njome bavio. Ne mislimo da ovo snimamo mrzeći nekog, već smo hteli da snimimo film koji govori o nama. Mi pričamo priču kako se to zaista dogodilo, kako su to ti momci s Košara videli. Kada čujete njihove priče i počnete to da pišete, vidite da kada pravite ratni film isti je motiv koji se provlači kroz svaki rat koji se desio. Važno je da te motive rešite i napravite ih neobičnim - rekao je Đogo.

Viktor Savić, jedna od zvezda serije i filma koji će uskoro biti dostupni, objasnio je za Direktno.rs da je bitnije kako ćemo mi sami gledati na priču o herojima sa Košara.

- Mislim da je zapravo mnogo važnije kako će ova priča promeniti mišljenje nama o nama, nego svetu o nama. Ne priča se o ovakvim pričama toliko na pravi način. Ne znam razlog. Zato imamo odgovornost da se ove teme ispričaju istinito - rekao je Savić za naš portal i dodao da mu je ova uloga najbitnija do sada.

- Ova uloga mi je značajnija od svega što sam do sada radio baš zbog toga što ima veze sa nama, našom istorijom, ali i našom sadašnjošću. Ovim filmom nije upućena mržnja bilo kome, već spomenik ljudima koji su tamo ostavili život braneći nas ovde dok smo bili ušuškani u izboru televizijskih kanala - zaključio je glumac. 

Premijera filma se za sada očekuje u februaru naredne godine, dok će serija biti prikazana dva do tri meseca kasnije na Superstar TV.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati