Film i TV

Direktno.rs [ Izvor: Blic ]

14. 05. 2020. 16:52 1

Nakon Rade Đurić, ona je novo lice "Beogradske hronike"

Ana Manojlović, nova voditeljka "Beogradske hronike" kaže da se radovala novom projektu i da joj je koleginica Slađana Tomašević u svemu pomogla.

Novo TV lice "Beogradske hronike" je Ana Manojlović, koja je nedavno zamenila Radu Đurić. Ana je još prošlog leta imala priliku da umesto svoje koleginice uređuje i vodi ovu popularnu emisiju. Inače, "Beogradska hronika" ove godine obeležava četiri decenije postojanja na RTS.

- "Beogradska hronika" je jedna ozbiljna televizijska institucija. Poziv da radim u njoj nije samo čast, nego i priznanje za moj dosadašnji novinarski rad. Da se ne lažemo, imala sam tremu kada sam prihvatila poziv, ali sve je jedan veliki i uzbudljiv izazov. Urednik Saša Barbulović i direktor Dragan Bujošević veruju da je to posao za mene, a kako sam se snašla, prosudiće gledaoci - skromno je rekla Manojlović.

Na pitanje da li se čula sa Radom Đurić, bivšom voditeljkom ove emisije, Ana je je rekla da nije bilo prilike za to:

- Nažalost, vanredno stanje je promenilo uobičajeni tempo rada svima, pa i nama novinarima. Koleginica Rada je iznenada otišla sa naše televizije, tako da nisam imala priliku da s njom razmenim iskustva.

Ana je objasnila i koliko je ovakva emisija drugačija od svega što je sada radila u skoro dve decenije dugoj novinarskoj karijeri.

- Ceo život radim u informativnoj redakciji. Uključenja, vesti, intervjui, a prilično sam ponosna na autorske emisije koje se bave temama kojih se malo ko dotiče. U "Oku" sam napravila veoma gledane priče o vojnim pilotima iz SFRJ, ljudima koji su menjali svoju veru, nasilju nad ženama, pedofilima, a neke od njih su i nagrađivane. Sada sve ovo moje iskustvo mogu da zaokružim iz jedne drugačije perspektive.

Saradnja sa Slađanom Tomašević, koja je takođe godinama deo "Beogradske hronike", ide dobro.

- Slađana je divna koleginica i sjajan profesionalac. Još letos mi je dala dragocene savete, nesebično mi pomogla da se što bolje snađem u novom studiju i novoj emisiji i beskrajno sam joj zahvalna na tome. Sigurna sam da ćemo lepo sarađivati i u budućnosti - rekla je Manojlović i dodala da njeno mišljenje nije na strani onih koji tvrde da se novinarstvo poslednjih godina srozalo.

- Ne mislim tako. U svakoj profesiji ima ljudi koji se manje ili više trude oko svog posla. Za ove dve decenije u svetu medija, i domaćih i stranih, upoznala sam prave profesionalce, ali i ljude koji su definitivno zalutali u novinarstvo - zaključila je.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati