Film i TV

23. 04. 2020. 06:30 2

ONE su bile seks simboli bivše Jugoslavije

Iako se danas ljudi s područja bivše Jugoslavije dele na one kojima nedostaje Juga i oni koji je ne podnose, i jedni i drugi će se složiti da su lepotice koje ćemo predstaviti zaista nezaboravne i da su njihova lica, tela i pojave bacale u trans milione stanovnika od Vardara pa do Triglava.

Zbog njih su se raspadali bendovi, muškarci tukli po kafanama i ulicama, a izdanja časopisa za koje su se slikale prodavala u stotinama hiljada primeraka. Sve one su i danas prave lepotice, iako se kriju od svetala kamere i pozornica.

Olivera Katarina

Zbog pevačice Olivere Katarine muškarci su se bukvalno tukli svake večeri u objektima gde je ona nastupala.  Jugoslavija pre nje zvezdu takvog kalibra nije imala. Bila je glumica i pevačica, a u karijeri joj je pomogla veza s Titovim obaveštajcem Ratkom Draževićem.

Nastupala je širom sveta i Evrope, a njena lepota i harizma bile su fatalne po svakog muškarca koji joj se približio u emotivnom smislu. Danas ima 80 godina i živi u Beogradu.

Ana Sasso

Ana Sasso u mokroj majici u reklami za Pipi verovatno je scena koju znaju čak i oni koji su rođeni deset ili dvadeset godina kasnije. Ana je rođena Bugojanka koja i danas živi u Splitu, a okitila se i titulom Mis Jugoslavije 1982. godine kada je ušla među sedam najlepših na svetu na izboru za Mis sveta. Ana danas izgleda atraktivno, a u vezi je s jednim splitskim lekarom.

Bernarda Marovt

Najlepša Mis Jugoslavije dobro je unovčila svoju titulu, jer je na vrhuncu popularnosti dnevno od reklama zarađivala po 3.000 dolara. U nekim anketama na prostoru bivše Jugoslavije Bernarda Marovt proglašena je za najlepšu Mis Jugoslavije koja je ikad izabrana.

Bernardinu lepotu i seksepil uočili su i na izboru za Mis sveta, gde je osvojila titulu Mis fotogeničnosti. Bila je favorit i za laskavu titulu Mis sveta, ali su britanski tabloidi objavili njene golišave fotografije i tako je diskreditovana kod žirija.

Beba Lončar

Iako je mlađe generacije znaju kao suprugu Josipa Radeljaka Dikana, Beba Lončar je mnogo više od toga. Nakon filma "Ljubav i moda" bilo je kristalno jasno da Jugoslavija ima veliku glumačku zvezdu čija lepota obara s nogu.

Zvali su je i "beogradska Bridžit Bardo", a bila je ludo zaljubljena u plejboja Dejana Božovića. Nakon veze s njim udala se za Dikana s kojim ima sina Lea. Danas živi u Beogradu i retko se pojavljuje u javnosti.

Diana Bećirević

Rođena je u selu kraj Tuzle koje je ostalo u šoku kada se slikala gola za "Start" 1981. godine. Navodno je fatalna Diana, kojoj je umetničko ime Diana Niven, bila u vezi s Alom Paćinom, a za vreme rada na italijanskom RAI-ju intervjuisala je dvojicu Papa. 

Diana je bila fatalna i za poznate i nepoznate muškarce, pa su se zbog nje navodno potukli i članovi grupe Bijelo dugme, klavijaturista Vlado Pravdić i frontmen Goran Bregović, s kojim je bila u vezi neko vreme u doba njihove najveće slave. Danas živi u Americi.

Zlata Petković

Zlata Petković je još od tinejdžerskih dana i stasom i glasom mamila uzdahe muškaraca širom Jugoslavije, a nakon završene Akademije ustalila se i kao odlična glumica. Zlata je bila i omiljeno TV lice, a kako je tada pripadala prvoj postavi zabavljača, nastupala je i za Josipa Broza Tita, što je u to vreme bila velika privilegija.

I na emotivnom planu bila je ostvarena i zadovoljna žena - život je provela sa muzičarem i kompozitorom Sanjom Ilićem, sa kojim je dobila i dva sina. Nažalost, ova dama nas je napustila prerano - preminula je u decembru 2012. godine od posledica moždanog udara.

Marija Baksa

Ni dan danas nije se ugasila legenda da kada je Marija Baksa prolazila beogradskim ulicama nije bilo muškarca koji se ne bi okrenuo za njom... A dovoljno je da pogledate jednu fotografiju ove glumice i da zaista poverujete u to! Plavokosa lepotica uživala je ogromnu slavu u tadašnjoj Jugoslaviji, ali joj je pošlo za rukom da izgradi i internacionalnu karijeru - sedamdesetih godina prošlog veka se seli u Italiju gde je snimala film za filmom.

Mariji je zahvaljujući seksepilu i retko lepom licu pošlo za rukom da se nametne u elitnim krugovima Rima, a opsedali su je brojni udvarači. No, srce joj je ukrao biznismen Milojko Veljović sa kojim je dobila i ćerku Taritu, i živela u srećnom, stabilnom braku do kraja života. Preminula je u novembru 2019. godine u Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati