Film i TV

Direktno.rs

29. 03. 2020. 22:26 0

"Prozvao" glumca: Odrekao me se zbog OSKARA

Kontroverzni američki reditelj iznosi nove tvrdnje u svojoj autobiografiji.

Iako je prvi izdavač ipak odbio da štampa autobiografiju Vudija Alena, reditelj filmova "Annie Hall", "Manhattan" i "Vicky Cristina Barcelona", uspeo je u svojoj nameri da se njegova reč čuje.

Pod nazivom "Apropos of Nothing", Alen u najnovijoj ispovesti govori o mladom glumcu Timotiju Šalameu optužujući ga da je slagao o razlogu odbijanja novca koji je dobio od zajedničkog filma. Naime, Šalame je zvezda njegovog poslednjeg ostvarenja  – "A Rainy Day in New York"  – u kojem su uloge ostvarile i popularna tinejdž pevačica Selena Gomez, kao i glumica El Fening.

Uprkos brojnim kontroverzama za koje je eksentrični reditelj optužen, Šalame je pristao da radi sa njim. Nakon završetka filma, Timoti je odlučio da se javno ogradi od Alena, objavljujući zvaničnu izjavu na svom Instagram profilu.

U njoj je napisao da neće zadržati novac dobijen od ove uloge, već će ga donirati dobrotvornim organizacijama. Alen sada kaže da je jedini razlog javnog odricanja novca želja Timotija Šalamea da osvoji Oskara. Po mišljenju nekonvencionalnog reditelja, takav potez je Timotiju doneo dodatne šanse da osvoji najbitniju glumačku nagradu. Jedna od dobrotvornih organizacija kojoj je mladi glumac donirao novac je "Time's Up". Podsetimo, ova organizacija je nastala nakon brojnih optužbi holivudskih glumica i filmskih radnica usmerenih ka Harviju Vajnstinu, ozloglašenom producentu koji ih je seksualno zlostavljao.

Ime Vudija Alena se tada često pominjalo, zbog slučaja koji je donekle poljuljao njegovu reputaciju. On je u vezi sa glumicom Miom Ferou usvojio dvoje dece, od kojih je jedna Dilan – ćerka koja ga je sa sedam godina optužila za seksualno zlostavljanje. Od 1992. kada je optužba nastala, američki reditelj je izričito negirao da se to desilo, iako je Dilan svoje tvrdnje više puta ponovila i kao odrasla osoba.

Ovo je razlog zašto su neki poznati glumci odbijali da sarađuju sa Alenom, ali je on godinama nastavio da snima filmove jer optužba nije dokazana na sudu. Druga kontroverza koja se vezuje za američkog reditelja jeste njegova veza sa Sun Ji, ćerkom koju je Mia Ferou usvojila tokom prethodnog braka. Ferou je za ovaj tajni odnos saznala dok je njena veza sa Alenom i dalje trajala.

 

 

Vudi Alen je oženio Sun Ji 1997. godine, a taj čudni odnos nije naštetio njegovoj karijeri jer je bez većih problema zadržao svoju poziciju u Holivudu.

Da li će ovakvi potezi javnog "odricanja" koji je načinio Timoti Šalame imati većeg odjeka i uticati na razvoj karijere Vudija Alena – ostaje da vidimo.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati