Zabava

Direktno.rs

09. 11. 2019. 10:57 0

(VIDEO) ANĐEOSKI GLAS Kako "Što te nema" zvuči na japanskom

Pesme čuvene jugoslovenske kantautorke Jadranke Stojaković i dan - danas se često i rado izvode.

 

Ova jugoslovenska zvezda muzičku karijeru počela je u Sarajevu. Tokom kasnih 1970-ih počela je da se bavi obradom pesama Alekse Šantića i Desanke Maksimović u novom muzičkom aranžmanu. Radila i primenjenu muziku za televiziju (Dječje emisije Televizije Sarajevo), ali i napisala uvodnu temu 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. 

Njene najpoznatije šansone su: "Sve smo mogli mi", "Ima neka tajna veza", "Muzika je svirala", "Čarobnjaci", "Tijesno doba", "Na drumovima Srema", "Vjerujem", "Nedovršeni valceri", "Što te nema". 

Godine 1988. se preselila u Japan, gde je izgradila uspešnu karijeru. Japanci su obožavali njen anđeoski glas. 

 

Jedan Srbin, koji je poslovno boravio u Americi ispričao je za Direktno.rs da je u Kaliforniji upoznao Japanca iz uspešne IT kompanije, i iznenadio se kada je pitao da li zna pesme od Jadranke Stojaković.

- Nisam poznavao njene pesme, osim "Što te nema". Bili smo na jednom sastanku, kada je taj menadžer, Japanac koji godinama živi u Americi pitao mene da li znam za nju. Rekao sam da znam i pomenuo jednu pesmu, a onda mi je on pobrojao sve druge njene, i pustio "Što te nema" na japanskom. Malo sam se postideo što on zna mnogo više od mene. Tada mi je rekao da je ona bila ozbiljna zvezda u Japanu - rekao je M. D. za Direktno.

Zbog zemljotresa se vratila iz Japana, i od 2011. živela u Banjaluci, gde je 3. maja 2016. godine umrla.

Bila je zaposlena kao urednik u muzičkoj produkciji Radio-televizije Republike Srpske. Jadranka je nastupila i na Evroviziji 1981. godine gde je pevala prateći vokal Seidu Memiću Vajti za pesmu "Lejla" zajedno sa Nedom Ukraden i Ismetom Krvavcem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati