Zabava

[ Izvor: Predrag Đukanović ]

21. 10. 2019. 21:12 0

LUDILO MOZGA #10 "Vučić: Skačem u Savu"

Nakon avantura iz paralelnog univerzuma srpskog novinarstva, logičnim sledom događaja "Ludilo mozga" dolazi i na paralelni univerzum srpske političke scene. Cilj - da nasmejem čitaoce, poenta - kritika.

Vedro jutro nad Beogradom, ptice ne pevaju, nema ih, ne miriše ni drveće, posečeno, al vedro jutro, pijem kafu, gorku, i listam novine. Naslov sa naslovne strane "Blica" "Aleksandar Vučić: Skačem u Savu ako Kinezi uzmu RTB Bor".

Nešto me ova situacija podseti na izjavu našeg slikara K. G. koji je svojevremeno pokazivao na Savski most uz reči "Tu sam stotinu puta skočio dole u Savu". Kovelim, možda je predsednik postao slikar. Ma, samo da ne završe isto. Neće. Siguran sam. Nema šanse da Kinezi uzmu nama bilo šta.

Krenem u šetnjicu, kad ljudi idu uplakani ulicom. Ridaju bake, deke padaju u nesvest, bebe ćute, majke čupaju kose, očevi oči povadiše. Oko Save se skupila pusta raja, više ih u vodi nego van. Rone, traže, gledaju. Plaču i oni što plivaju. Nadošla Sava, rizikuje da poplavi Beograd na vodi.

Šta se zbiva, pojma nemam. Okrećem se, gledam. Uđem da pročitam na vestima, kad naslov na "Blicu" - "ZIĐIN PREUZEO RTB BOR: Kinezi uplatili 350 miliona dolara Srbiji, kompanija menja ime".

A ha, to li je. Narod se uplašio da će predsednik da ispuni obećanje... Dosad smo se plašili da ih ne ispuni. Kako god, rezultat je isti.

Par sati kasnije, isplivala informacija da Vučić ipak nije skočio.

I pre nego što narod skapira šta se desilo, očekujem naslov u "Informeru" - "PANIKA, NARODE! Kinezi pokušali da ubiju Vučića". Videćemo...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati