Zabava

06. 10. 2019. 20:42 0

LUDILO MOZGA #9 "Zbog Vučićevih reči gori sedište UN!"

Najčešće rubrika "Ludilo mozga" počinje kritikom stanja u srpskim medijima. E... I ovog puta će biti isto. Tema - naslov "VUČIĆ SE OBRAĆA CELOM SVETU! Na engleskom jeziku, usred Njujorka rekao jasno i glasno! Zbog njegovih reči gori sedište Ujedinjenih nacija!" Cilj - da nasmejem čitaoce, poenta - kritika.

Septembarski san, koji sam sanjao spavajući kao beba, prekinuli su vika, dreka, lomljava, muzika, haos. Opšti metež napolju, u toj meri da sam iskočio iz kreveta, kao po komandi i istrčao ispred kuće. Razapeta šatra, ori se kolo, hiljade ljudi se drže za ruke i u ritmu poskakuje, puca se u vis iz pištolja, pušaka, jedan deda topom nišani u obližnje brdo. Kuku meni, šta li sam propustio? Ne znam ni koga bih prišao da pitam. Raja vesela, podvriskuje, a bend kreće da svira "Celo selo šmrče belo", što dovodi do opšteg delirijuma, ekstaze. Gledam oko sebe - narodno veselje par excellence.

Prilazim jednom momku koji skače neprestano, dok iz dlanova baca brašno uvis aludirajući na kokain.
- Šta se dešava ovde? - upitah ga.
- Jesi čuo kako im je rek'o? - odgovori momak pitanjem.
- Ko? Šta?
- Ma, beži, čoveče - odbrusi mi i okrete glavu, ljut što ništa ne znam.

Priđem jednom dedi koji igra u kolu kao da ima 20 godina. Đipa deka, opanci nebo dodiruju. Prekidoh ga u delirijumu.
- Deda, šta se ovde slavi?
- Šta, sine, šta se slavi? Jesi ti normalan. Jesi video al im je rek'o, nanu li im njihovu.
- Ko, bre rekao?
- Aco, sine, ko bi. Uh! Uništio ih je dete moje! Vratio im je sve!
- Kome vratio? Šta vratio?
- 'Merikancima. Sve im je rek'o tamo u njinoj kući. Ne znaju šta ih je snašlo. Ako, tako im i treba, i za bombardovanje i za ove magnete što nam uništiše klimu. Sve je to suv mason, mićo moj. Uništio ih - kliče deda.

Na obližnjem stolu videh novine "Alo" sa naslovom - "VUČIĆ SE OBRAĆA CELOM SVETU! Na engleskom jeziku, usred Njujorka rekao jasno i glasno! Zbog njegovih reči gori sedište Ujedinjenih nacija!" U 'lebe... To li je... Il' im je ovaj stvarno rekao sve, il' ovi obavljaju posao po standardnoj proceduri.

Ne sumnjam ja u istinitost, ali ipak, reda radi, malo potražim po toj novotariji zvanoj "internetu" šta li se tamo u Njujorku zaista desilo... I zateknem ovu fotografiju:

Izgleda da je naslov bio samo novinarska svakodnevica u Srbiji. A, lepo je Ivo Andrić rekao "Bog da nas sačuva od slave, od krupnih gostiju i velikih događaja".

 

P. Đukanović

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati