Zabava

[ Izvor: Predrag Đukanović ]

27. 09. 2019. 21:00 0

LUDILO MOZGA #7 "Pakao na Zemlji, planeta se topi, Evropa ključa"

Osim za davanje potpunih dezinformacija, srpski mediji služe i da podignu paniku među ljudima, da uteraju strah u kosti, najjednostavnije, da dočaraju građanima Srbije da neka nova verzija potopa samo što nije počela i da će naravno neki novi Noje (mogu samo naslutiti ko će to biti), sve da nas izbavi. Naslov "Pakao na Zemlji, planeta se topi: Na Aljasci temperatura 32 stepena, Sibir u plamenu, nestaju glečeri na Grenlandu, Evropa ključa", govori u prilog mojoj tezi. Želja - da istražim istinitost navoda, cilj - da nasmejem čitaoce, poenta - kritika.

Kišni septembar, za'ladnelo u kući, pa kovelim da podložim stari "Smederevac", da ruke na vatri zagrejem. Odem do sobe u kojoj se nalazi gomila novina pročitanih ovog leta, da uzmem neke za potpalu. Nabasam na naslov iz "Kurira" - "Pakao na Zemlji, planeta se topi: Na Aljasci temperatura 32 stepena, Sibir u plamenu, nestaju glečeri na Grenlandu, Evropa ključa!"... U, sunce ti... Pripade mi muka, pa trosnuh na zadnjicu i poče da me hvata panika. Graške znoja lete na sve strane. Tresem se kao, znate kakva, zečica.

 

Osim što naslov odaje utisak da ga je pisao sam Dante, počeh da sumnjam u istinitost momenta, pa reših da proverim šta se dešava. U selu nema boljeg psihijatra, psihologa, lekara, meteorologa od lokalnog prote.

- Halo, oče, oče - u panici kličem.
- Smiri se, dete moje. Reci mi, gde gori? - tihim, ravnim glasom upita prota.
- Svuda oko nas. Pakao je na Zemlji, planeta se topi! Evropa ključa! Sibir u plamenu!
- Budi Bog s nama, da ti nisi u nekoj sekti? Šta to pričaš, crni ti? Stani gde si i ne pomeraj se i ne paniči. Pričaš nebuloze - reče prota uznemiren glupostima koje izgovaram.
- Ma, pope, ja ti samo čitam naslov iz novina!
- Aha. Pa, pa to ti je sekta, dete moje. Vidiš kakve sve gadosti pišu.
- Vidim pope, al ovo je dosta uverljivo.
- Stani. Prošlo je leto, dete moje. Septembar je, živi smo, zar ne?
- Ono jes - smirih se malo, pa nastavih - Ja sam se uplašio da nisam već umro, pa završio u paklu...
- Bog nek mi prosti, ali šta sve čitamo, čini mi se da mi Srbi živimo u paklu ceo život - odgovori on - bolje idi radi nešto korisno, nego što se baviš glupostima. A te novine, to ti je, dete, dobro samo za potpalu - završi prota.

Nakon što mi je spustio slušalicu, samo sam zurio pravo, ne skidajući pogled sa pepela u "Smederevcu". Da parafraziram Paju Vuisića iz "Maratonci trče počasni krug" - Ko je vas čitao, ni pakao mu neće teško pasti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati