Zabava

[ Izvor: Predrag Đukanović ]

19. 09. 2019. 08:01 0

LUDILO MOZGA #5 "Vanzemaljci su na zemlji, pažljivo pogledajte komšije i kolege sa posla!"

Jutro na poslu, listam novine i ugledam naslov "Naučnici u šoku! Vanzemaljci su na zemlji i ukrštaju se sa ljudima: Pažljivo pogledajte komšije i kolege sa posla". Sledi akcija... Želja - da vidim šta je sa kolegama i komšijama, cilj - da nasmejem čitaoce, poenta - kritika.

Odem do kantine na poslu i gledam koleginicu kako kuva kafu. Priđem, pogledam sa jedne strane, pa sa druge, onda joj uhvatim obraz, uštinem i počnem da vučem - ništa... osim šamara. Ona nije vanzemaljac. Prođe druga koleginica, "avion". Za njom se čitava redakcija okreće kad prođe, a jedan kolega je jednom prilikom rekao "ova žena je vanzemaljac". Skapiram da je ona ta! Polako, neprimetno prođem gospođi iza leđa, pa je zaskočim, stegnem je, ona poče da vrišti i zove obezbeđenje. Izbacili me iz redakcije i popiću tužbu za seksualno uznemiravanje. Majku mu... udružili su se. Oni su svi vanzemaljci i posumnjali su da sam ih otkrio, zato mi ovo rade, da me zastraše, da odustanem. Neću!

Odlazim u stan, uzimam papiriće sa brojevima i okrećem - molera Foksa. Foks je moler u mojoj zgradi koji se, pored toga što nam svakih pet godina maže zidove, bavi i paranormalnim aktivnostima. Živi od tog krečenja, koliko je to moguće u zgradi u kojoj je osvežavanje prostora retkost.

- Mi smo narod koji, kad god mu se učini da mu se nešto sviđa, to ne menja bar pet godina. Mogli bismo češće, bilo bi pravo osveženje - govorio mi je svaki put kad se sretnemo. Nadimak Foks su mu dale kolege, jer je "lukav kao lisica". Pokažem mu naslov u novinama, on odmah poče da pakuje opremu za lov na vanzemaljce - malo ogledalce (da im uperi svetlost u oči), svilen konopac (samo njime može da ih veže) i stari džepni radio. Za ovaj stari džepni radio kaže da hvata frekvencije njihovog glasa i da jedino tako možemo da ih razumemo šta pričaju.

Krećemo od prvog stana u zgradi. Otvara nam jedna baka, gleda nas. Ona bleda kao krpa, kosa joj seda, nakostrešena - vanzemaljac, sto posto. Uperim joj ogledalo u oči, ona poče da vrišti, moler Foks se zatrči i veže je, ona poče da se guši i krklja, ja uključih radio, međutim ništa ne razumem. Utom pritrčavaju komšije i napadaju nas dvojicu. Moler Foks se okreće ka meni i viče "Mi smo 'ladno u leglu vanzemaljaca, drže se svi zajedno!"

Dođe i policija i ja shvatih da je vrag odneo šalu i da smo moler Foks i ja retki primerci naše vrste.
- Dobro, da li ste vas dvojica normalni - upita me inspektor na ispitivanju.
- Jesmo, povikah, vi niste!
- Ama, čoveče, saberi se, ići ćeš na robiju zbog ovoga. Još si jutros zaskakao žene na poslu - naglasi on.
- Pa, kad ste svi vanzemaljci!
- Kakvi bre vanzemaljci, šta pričaš ti, jesi se drogirao?
Ja izvadim novine iz zadnjeg džepa i pokažem mu naslov.
- Ma, idi čoveče... da li si ti normalan...? Ko još veruje tim novinama?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati