Svet

Direktno.rs

30. 12. 2022. 07:32 0

Kijev napadnut dronovima, građani pozvani u skloništa

Vlasti glavnog ukrajinskog grada Kijeva pozvali su ovog petka u ranim jutarnjim časovima stanovnike u skloništa, dan nakon jednog od najvećih ruskih vazdušnih napada od početka rata u februaru, a po rečima guvernera kijevske regije u toku je napad dronovima.

Upozorenje građanima objavile su nešto iza dva sata kijevske gradske vlasti putem svog kanala aplikacije Telegram dok su gradom odjekivale sirene, prenosi Hina.

Guverner kijevske regije Oleksij Kuleba rekao je na Telegramu da je u toku napad dronovima. Svedok je rekao Rojtersu da je 20 kilometara južno od Kijeva čuo nekoliko eksplozija i odjek protivvazdušne paljbe.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je putem društvenih mreža da su vazdušne snage širom Ukrajine u tom danu odbile 54 ruska projektila i 11 dronova. Priznao je da je većina regija u Ukrajini pogođena nestancima struje nakon novog ruskog granatiranja kojem je cilj ponovo bila energetska infrastruktura.

- Nestala je struja u većem delu Ukrajine. Posebno je teško u regiji Kijeva i u samom glavnom gradu, u regiji Lavova, u Odesi, Hersonu i okolini, u Vinici i Zakarpatju - rekao je.

Rusija je u četvrtak ispalila desetine projektila na Ukrajinu napavši Kijev, Lavov i Odesu na zapadu i druge gradove širom zemlje, što je od početka rata jedan od najvećih vazdušnih napada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati