Svet

[ Izvor: Telegraf.rs ]

14. 11. 2022. 08:41 0

Trenutak bekstva osumnjičene za eksploziju u Istanbulu? Trči kroz masu...

Turski mediji objavili su snimak na kojem se navodno vidi trenutak bekstva osobe, osumnjičene za bombaški napad u Istanbulu, u kojem je poginulo šest osoba. Na snimku se vide ljudi na ulici i kako polako nastaje panika i komešanje, dok jedna osoba trči ulicom, zaobilazaći pešake, prenose turski mediji.

Ranije su se na društvenim mrežama pojavile fotografije na kojima se navodno vidi žena kako u 16:13 sati ostavlja svoju torbu na klupi, a nakon toga odlazi. Nekoliko minuta kasnije, u 16:20 sati, došlo je do eksplozije. Za sada nema zvanične potvrde da je žena sa snimka i fotografija kriva za bombaški napad u Istanbulu, u kojem je šest osoba poginulo, a 81 je povređena.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Šojlu rekao je jutros da je uhapšena osoba koja je ostavila bombu na šetalištu, zajedno sa još 21 licem. On, međutim, nije rekao kojeg je pola osoba, ali je rekao da je povezana sa zabranjenom Kurdskom radničkom strankom (PKK).

On je otkrio da je preliminarna istraga pokazala da je nalog za napad došao iz Sirije.

- Naša je procena da je na naredba za napad stigla iz Ajn al-Araba u severnoj Siriji, gde PKK/YPG ima svoje sedište - rekao je.

Potpredsednik Fuat Oktaj, koji je posetio mesto eksplozije, spomenuo je da bi bombaš mogla biti žena. Ministar pravosuđa Bekir Bozdag takođe je izjavio da je žena sedela na jednoj klupi na ulici više od 40 minuta, a eksplozija se dogodila samo nekoliko minuta nakon što je ustala.

Međutim, za sada nema zvanične potvrde o polu uhapšene osobe.

Turski mediji prenose da je šetalište nakon eksplozije ponovo otvoreno za pešake.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati