Svet

Direktno.rs

19. 10. 2022. 19:22 2

Britanska ministarka podnela ostavku: Zvanični dokument slala sa ličnog mejla

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Suela Brejverman podnela je ostavku tokom razgovora sa premijerkom Liz Tras, javio je BBC.

Brejvermanova se povukla nakon samo šest nedelja na funkciji - zato što je prekršila vladina pravila o bezbednosti time što je zvanični dokument poslala sa ličnog mejla.

U pismenom obrazloženju ostavke, ona je navela da se vlada mora oslanjati na ljude koji "prihvataju odgovornost za sopstvene greške".

Prema njenim rečima, "kad se pravimo da nismo pravili greške i kad se nadamo da će se stvari same od sebe rešiti nekom magijom – to nije ozbiljna politika".

U svom pismu Suela Brejverman je izrazila "zabrinutost u pogledu pravca" u kojem ide nova britanska vlada sa premijerkom Tras na čelu.

- Ne samo što smo prekršili ključna obećanja koja smo dali našim glasačima, već ja imam ozbiljnih bojazni u pogledu posvećenosti ove vlade onom što je proklamovala, a to je smanjenje ukupnog broja migranata i zaustavljanje ilegalne migracije - naročito onih opasnih, prekomorskih u malim brodovima - navela je Brejverman.

Ova sada bivša ministarka bila je vatreni zagovornik Bregzita i bila je čvrsto na desnom krilu britanske Konzervativne partije.

U međuvremenu, britanska premijerka je iz vlade dobila informaciju da je Brejvermanova prekršila pravila ne samo slanjem zvaničnog dokumenta sa privatnog mejla, već i dostavljanjem dokumenta licu koje nije ovlašćeno da ga primi.

Njen naslednik na funkciji biće Grant Šaps.

Odlaskom Brejvremanove, ionako uzdrmana vlada Liz Tras zapada u još veće probleme.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati