Svet

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

19. 10. 2022. 15:18 6

Reakcija Ukrajine na Putinovo uvođenje ratnog stanja

Savetnik ukrajinskog redsednika Mihail Podoljak reagovao je na uvođenje ratnog stanja u četiri oblasti koje je Rusija nedavno anektirala.

- Uvođenje "ratnog stanja" na okupiranim teritorijama treba smatrati samo kao pseudo-legalizaciju pljačke ukrajinske imovine kroz još jedno "pregrupisanje". Ovo ne menja ništa za Ukrajinu. Nastavljamo s oslobađanjem i deokupacijom naših teritorija - objavio je na Tviteru Mihail Podoljak, savetnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

Da podsetimo, Putin je ove srede na sednici Saveta bezbednosti najavio uvođenje ratnog stanja na teritoriji četiri ukrajinske oblasti koje je Rusija nedavno anektirala.

Putin je podsetio da je u Donjeckoj, Luganskoj, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti takav režim bio na snazi i pre nego što ih je Rusija nedavno anektirala.

- Sada treba da formalizujemo ovaj režim žu okviru ruskog zakonodavstva. Zato sam potpisao ukaz o uvođenju ratnog stanja u ova četiri konstitutivna entiteta Ruske Federacije. On će odmah biti poslat na odobrenje Savetu Federacije - rekao je Putin.

Njegov ukaz, koji će na snagu stupiti 20. oktobra, predviđa nekoliko nivoa reagovanja na rizike koji se javljaju u sferi bezbednosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati