Svet

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

04. 10. 2022. 11:43 15

Trivić: Izborna krađa, neću priznati rezultate glasanja!

Partija demokratskog progresa (PDP) ne odustaje od tvrdnji da je kandidatkinja opozicije za predsednika Republike Srpske Jelena Trivić pobedila svog protivkandidata Milorada Dodika (SNSD), navodeći da se u izbornoj noći desila ogromna izborna krađa i prekrajanje biračke volje.

Trivić je saopštila da "PDP na desetine biračkih mesta pronalazi dokaze da je ona, kao jedan od dva kandidata između kojih se vodi najveća bitka, dobila ili nula, ili jako mali broj glasova, jedan ili dva, a da su njeni glasovi upisani drugim kandidatima sa liste za predsednika RS".

Objavila je video prilog bijeljinske BN televizije u kojem predsednik biračkog odbora u mestu Krajišnik kod Gradiške, gde je rođena njena majka, javno priznaje da je njene glasove upisao drugom kandidatu, Zoranu Kaliniću iz "Naša priča-RS".

- Ja sam Zoranu Kaliniću, koji se na na glasačkom listiću nalazio iznad Jelene, upisao podatke umesto njoj, a njoj sam upisao tri nule - izjavio je Gutić.

Na novinarsko pitanje da li zna da se radi o krivičnom delu, on je odgovorio da je svestan toga, ali da u dogovoru sa Gradskom izbornom komisijom Gradiška nije menjao podatke, jer su mu rekli "da će se brojanje ponoviti".

- Više od 32.000 nevažećih listića, brojne neregularnosti u Doboju, Zvorniku i Prijedoru i širom Republike Srpske, uz mnoge neregularnosti, pojavljivanje "slepih" ljudi, pokazivača, isterivanja posmatrača sa biračkog mesta, otvaranja vreća tokom noći, menjanja zapisnika… Sve ovo su razlozi zbog kojih neću priznati izborne rezultate za nivo predsednika RS i insistiraćemo kod CIK BIH da se izbori ponove - istakla je Trivić.

Dodala je da pravni tim PDP sve dokumentuje i predaje nadležnim institucijama, naglašavajući da će iskoristiti sva civilizovana i demokratska sredstva da stvari isteraju na čistac, kako bi se ispoštovala narodna volja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati