Svet

[ Izvor: Fox Njuz ]

09. 08. 2022. 06:41 6

FBI upao u kuću Trampa! Provalili mu u sef (VIDEO)

Agenti FBI su upali u rezidenciju Donalda Trampa u Mar-a-Lagou na Floridi, sa nalogom za pretragu, i provalili su u sefove bivšeg predsednika SAD, objavio je Tramp i rekao da mu je dom "pod opsadom".

- Nikad se nešto ovako nije desilo predsedniku SAD pre. Pošto sam radio i sarađivao sa relevantnim vladinim agencijama, ovakav upad u moj dom nije bio potreban niti je primeren. Ovo je prekršaj, zloupotreba pravosudnog sistema i napad radikalnih levih demokrata koji očajnički žele da me spreče da se kandidujem za predsednika 2024. godine, posebno posle nedavnih istraživanja javnog mnenja, i koji će učiniti sve da zaustave republikance i konzervativce na predstojećim izborima - rekao je Tramp.

Ispred Trampove rezidencije okupilo se dosta pristalica Donalda Trampa. On je rekao i da "ovakav napad može da se desi samo u zemljama Trećeg sveta".

- Na žalost, Amerika je sada postala jedna od takvih zemalja, korumpirana do nivoa kakav nije viđen ranije. Koja je razlika između ovog i Votergejta, kada su operativci upali u Demokratski nacionalni komitet? Ovde su upali u dom 45. predsednika SAD - rekao je Tramp, navodeći da su agenti provalili u njegov sef.

Izvor Foks Njuza tvrdi da se upad desio rano jutros po američkom vremenu. On tvrdi da su agenti sa sobom poneli "otvarač sefova" i da su provalili u "relativno nov sef" u domu u "Mar-a-Lagou". Izvor Foks Njuza tvrdi i da agenti "nisu našli ništa u sefu".

Više izvora reklo je Foks Njuzu da je upad FBI u dom Trampa u Mar-a-Lagou u vezi sa materijalima koje je Tramp navodno poneo sa sobom posle okončanja svog predsedničkog mandata. Ovo je spominjano u istrazi Ministarstva pravde, gde je navedeno da je "klasifikovani materijal pronađen u 15 kutija".

Federalni zakon SAD zabranjuje premeštanje klasifikovanih dokumenata na neautorizovane lokacije, ali moguće je da će Tramp ovo pokušati da ospori tvrdnjom da je kao predsednik imao vrhovnu izvršnu moć, pa i u procesu deklasifikacije dokumenata.

Izvor Foks Njuza tvrdi da su agenti FBI u kući Trampa u Mar-a-Lagou pregledali svaku kancelariju, svaki sef, i da su pokupili sve dokumente i kutije sa dokumentima.

- Sve su uzimali, bez biranja - rekao je izvor Foks Njuza.

Republikanski nacionalni komitet (RNC) osudio je upad FBI kao "dvostruki standard".

Tramp je bio u Njujorku kad se desio upad. Izvor iz FBI potrvdio je za Foks Njuz da su agenti FBI iz Vašingtona, koji rade u Timu za prokupljanje dokaza, izvršili pad, i da su o tome pre akcije obavestili kancelariju FBI u Majamiju. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati