Svet

Direktno.rs

12. 07. 2022. 16:23 2

Amerikanci ubili lidera Islamske države u Siriji

Sjedinjene Američke Države su u utorak ubile visokog zvaničnika Islamske države, kada su on i njegov zamenik pogođeni američkim dronom u severozapadnoj Siriji, piše Daily Mail.

U napadu je ubijen visoki vođa ISIS-a Maher al-Agal, saopštili su američki zvaničnici u utorak ujutru, preuzimajući odgovornost za napad u selu Kaltan u Siriji.

Al-Agal, jedan od pet vodećih vođa terorističke grupe, vozio se motorom u selu kada je bio na meti američke rakete, koja ga je momentalno ubila.

Još jedan visoki zvaničnik ISIS-a takođe je pogođen u ovom napadu, rekli su zvaničnici, ali je preživeo. Zvaničnik, koji nije imenovan, navodno je ranjen. Stepen njegovih povreda nije poznat.

Napad se dogodio u okrugu Jenderis u Afrinu i oblasti severozapadno od Alepa koje je pod okupacijom milicije Sirijske nacionalne armije (SNA) koju podržava Turska od marta 2018. godine.

Centralna komanda SAD-a (CENTCOM) preuzela je zasluge za napad u utorak popodne, ali je malo detalja o specifičnostima napada.

- Ovaj napad potvrđuje čvrstu posvećenost CENTCOM-a regionu i trajnom porazu ISIS-a - rekao je pukovnik Džo Bučino, portparol agencije, premijer jedanaest ujedinjenih borbenih komandi Ministarstva odbrane.

- Uklanjanje ovih vođa ISIS-a će poremetiti sposobnost terorističke organizacije da dalje planira i izvodi globalne napade - zaključuje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati