Svet

[ Izvor: Telegraf.rs ]

09. 07. 2022. 07:56 1

Tužne vesti: Umro poznati glumac iz Sopranovih!

Toni Siriko, glumac najpoznatiji po ulozi mafijaša Pola Gvaltijerija zvanog "Poli Volnats" u seriji Sopranovi, umro je u petak u 80. godini, potvrđeno je za magazin Varajeti.

Siriko je postao omiljen zbog uloge Polija, "poručnika" famije Soprano: njegov lik je "dominirao" od početka serije zahvaljujući kratkim duhovitim opaskama. Glumac je balansirao mračnu Polijevu stranu sa oštrim humorom. Glumio je u svih 6 sezona "Sopranovih", a zanimljivo je da se u početku prijavio za ulogu Džuniora Soprana, koju je kasnije dobio Dominik Kijaneze.

Toni je rođen kao Đenaro Entoni Siriko, 24. jula 1942. godine, u italijanskoj porodici u Njujorku. U mladosti je imao mnogo problema sa zakonom, i povezivali su ga sa pravom mafijaškom porodicom, i to kakvom - reč je o klanu Kolombo. Hapšen je čak 28 puta, prvi put kad je imao svega 7 godina. Bio je u zatvoru dvaput, jednom zbog oružane pljačke, a drugi put zbog nezakonitog posedovanja oružja.

- Bio sam veoma nestabilan - rekao je Siriko za LA Times 1990, pričajući o svom životu. - Nisam dobro razmišljao. Zato sam se povezao sa tim tipovima i odjednom sam upao u kriminal u Njujorku. Moram da vam priznam da mi je čudno kad mi neko priđe i traži mi autogram, valjda me "trese" ta stara krivica. Možda osećam da ne zaslužujem toliku pažnju.

Glumački debi imao je u mafijaškoj drami "Crazy Joe" pored Henrija Vinklera 1974. godine. Ova uloga je bila prva u nizu uloga gangstera i mafijaša: usledile su uloge u Skorsezeovom remek delu "Goodfellas" 1990. i Vudi Alenovim "Mecima iznad Brodveja" 1994. Siriko se pojavio u više Alenovih filmova, kao što su "Cafe Society" 2016. i "Moćna Afrodita" 1995. godine.

1989. Siriko se pojavio u dokumentarcu "Veliki prasak" u kojem je pričao o svojoj kriminalnoj prošlosti i tome kako je ona uticala na njegovu životnu filozofiju. 2013. pojavio se u 5 epizoda crtaća "Family Guy" u ulozi Vinija Grifina, porodičnog psa. Poslednja uloga mu je bila u dve epizode serije "American Dad", gde je igrao mafijaša Enca Perotija.

Sirikov menadžer Bob Mekgauen rekao je za njega da je "veoma odan i dobar klijent koji je uvek pomagao ljudima kojima je pomoć bila potrebna".

Sirikov prijatelj i kolega iz serije Sopranovi Majkl Imperioli napisao je na Instagramu: "Boli me da napišem da je moj dragi prijatelj, kolega i partner u kriminalu, veliki Toni Siriko, umro danas. Toni je bio kao niko drugi: bio je jak, odan i čovek velikog srca, kao niko koga sam poznavao. Bio sam uz njega, zajedno smo prošli toliko mnogo stvari, i dobrih i loših. Ali uglavnom dobrih. Mnogo smo se smejali. Pronašli smo naš odnos kao Kristofer i Poli, i ponosan sam da kažem da sam najbolje i najlepše radio sa mojim dragim drugarom Tonijem. Nedostajaće mi zauvek. On je zaista nezamenjiv. Šaljem ljubav njegovoj porodici, prijateljima i obožavaocima. On je bio voljen i nikad neće biti zaboravljen. Srce mi je slomljeno danas".

Na Fejsbuku, Sirikova porodica je napisala da su "duboko zahvalni za mnoge izraze ljubavi, molitve i izjave saučešća", i zatražili su privatnost u trenucima žalosti.

Siriko ima dvoje dece, Džoanu Siriko Belo i Ričarda Sirika. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati