Svet

Direktno.rs

12. 06. 2022. 20:31 0

Izbori: Makronova i Melanšonova koalicija izjednačene

Prve projekcije rezultatata prvog kruga parlamentarnih izbora u Francuskoj ukazuju da su Makronova centristička koalicija "Ensemble" i Melanšonova levičarska koalicija "Nupes" osvojile po 25,2 odsto glasova. Iza njih, na trećem i četvrtom mestu, našle su se desničarska koalicija Marin Le Pen "National Rally" sa 18,9 odsto glasova i konzervativna "Les Républicains" sa 13,7 odsto.

Nekoliko nedelja nakon što je Emanuel Makron osvojio svoj drugi predsednički mandat, francuski glasači izašli su na prvi krug parlamentarnih izbora koji odlučuju ko će ispuniti 577 mesta u Nacionalnoj skupštini.

Kako pišu francuski mediji, konačni rezultati će biti poznati tek nakon drugog kruga, koji je već zakazan za 19. jun, pošto se ne zna da li će Makronovi centristi uspeti da osvoje većinu od najmanje 289 mesta u parlamentu sa 577 poslanika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati