Svet

[ Izvor: Mediji ]

24. 05. 2022. 18:50 0

Rusija: Luka Mariupolj potpuno deminirana

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je potpuno završeno deminiranje luke Mariupolj na jugu Ukrajine. U saopštenju se navodi su tokom ispitana 134 objekta, a da je pronađeno i neutralisano više od 12.000 eksplozivnih predmeta i oružja "koje su ukrajinski militanti napustili“, prenosi RIA Novosti.

Agencija navodi da se u gradu uspostavlja miran život, da su počeli da rade javni prevoz i benzinske pumpe i da su otvorene četiri od pet bolnica.

Ministarstvo odbrane je 20. maja saopštilo da je "potpuno oslobađena čeličana Azovstalj", koja je bila poslednja linija odbrane ukrajinskih snaga u Mariupolju.

Prema podacima Ministarstva od 16. maja predalo se više od 2.400 pripadnika ukrajinske vojske i puka Azov koji su bili blokirani u fabrici Azovstalj oko mesec dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati