Svet

[ Izvor: Mediji ]

18. 05. 2022. 15:25 2

Turska blokirala pristupanje Finske i Švedske NATO

Turska je blokirala početak pregovora o pristupanju Finske i Švedske u NATO, javio je DPA. Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan je ranije danas optužio dve zemlje, a naročito Švedsku, da su utočište "teroristima" Radničke partije Kurdistana.

Zvanično, Ankara je ljuta zbog bliskih veza koje ove dve zemlje, posebno Švedska, imaju sa Radničkom partijom Kurdistana (PKK), naoružanom političkom grupom. Osnovana 1978. godine, Turska i veliki deo međunarodne zajednice, uključujući SAD i EU, označili su PKK kao terorističku organizaciju.

 - Švedska zauzima posebno mesto u turskoj dijaspori. Od 1980ih godina, zemlja je primila mnoge političke izbeglice, od kojih Turska sumnja da su mnogi militanti PKK. Ovo je dugogodišnji spor između Stokholma i Ankare - rekla je za Frans pres Elis Masikar, specijalista za političku sociologiju savremene Turske.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati