Svet

[ Izvor: Mediji ]

17. 05. 2022. 15:20 12

Kijev: Evakuisani ranjeni vojnici iz Azovstala

Predaja ukrajinskih vojnika iz čeličane Azovstal u Marijupolju počela je sinoć, a nastavila se i danas. Njihovom predajom okončana je bitka za Azovstal koja je trajala 82 dana, a ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski istakao je da su Ukrajini heroji potrebni živi.

Pregovori o evakuaciji iz čeličane počeli su pre nekoliko dana, ali su ukrajinske vlasti juče donele odluku da izdaju naredbu o predaji.

Informaciju je prvo saopštilo rusko ministarstvo odbrane, a ubrzo je potvrdio i Zelenski. On je istakao da je Ukrajina pristala na evakuaciju boraca iz Azovstala jer su "heroji potrebni živi, a ne mrtvi".

Na video snimcima iz ovog područja vidi se kako ukrajinski vojnici napuštaju čeličanu, nakon čega su ranjenici na nosilima prebačeni u autobuse za evakuaciju. Pripadnici odbrambenih snaga Rusije pretresli su sve Ukrajince, koji se sada nalaze na području Donjecka, koji je pod kontrolom ruskih separatista.

Predaja ukrajinskih vojnika iz čeličane traje i dalje, a zamenica premijera Irina Vereščuk poručila je da su u toku pregovori o razmeni zarobljenika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati