Svet

[ Izvor: Mediji ]

14. 05. 2022. 18:20 1

Abazović o švercu cigareta u CG (VIDEO)

U vlasništvo Crne Gore danas je prešlo više desetina miliona evra vrednih zaliha duvanskih proizvoda bez akciza. Premijer Dritan Abazović kazao je da više od 100.000 paketa cigareta, vrednih desetine miliona evra, postaje državno vlasništvo, te da je namera Vlade da se uspostavi zakonska infrastruktura kako cigarete ne bi išle na uništavanje, već da se legalno prodaju. Kako je pojasnio, novac od toga bi otišao u državni budžet, sa svrhom pomoći građana Crne Gore.

Abazović je rekao da će sve aktivnosti Vlade Crne Gore na polju borbe protiv organizovanog kriminala biće usmerene na to da se sve ono što je nelegalno zaplenjuje, i stavi u funkciju građana Crne Gore.

- Dosta je bilo suprotnog procesa, gde su profitirali pojedinci. Ovo nikada nije bio državni posao. Ovo je bio posao od kojeg su samo pojedinci imali korist. Počinje proces transporta na bezbednim lokacijama, to će trajati nekoliko dana - rekao je Abazović.

Paralelno sa tim, kako je pojasnio, Ministarstvo finansija i Uprava prihoda i carina preduzimaće sve aktivnosti na stvaranju zakonodavnog okvira, da bi se videlo kako će se postupati sa tom robom.

Šverc cigareta je, tvrdi Abazović, preko Luke Bar i u Crnoj Gori je klinički mrtav. On je to kazao prilikom posete Slobodnoj zoni Luke Bar gde se danas oduzima oko 145.000 paketa cigareta uskladištenih u Luci Bar, čija vrednost je više desetina miliona evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati