Svet

Direktno.rs [ Izvor: EMSC/Telegraf.rs ]

23. 04. 2022. 06:08 0

Novi potresi budili Hercegovinu: 7 zemljotresa za 6 sati

Tlo u Hercegovini ove noći nije mirovalo! Za 6 sati, čak 7 podrhtavanja probudila su naše komšije i unele im bojazan zbog jačine mogućeg sledećeg potresa. Nekoliko jakih zemljotresa pogodilo je područje kod Stoca i Mostara.

Kako javlja EMSC, jedan od snažnijih je bio jačine 4,4 po Rihteru, dogodio se oko 04:20. Epicentar je bio 32 km od Mostara, odnosno 14 km od Stoca.

Podsetimo, prvi zemljotres jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali zabeležen je s epicentrom u Stocu, potvrđeno je zvanično iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Zemljotres je odneo i jednu žrtvu. Poginula je devojka Elmira Sefo (28), koja je u teškom stanju dovezena iz Stoca u bolnicu u Mostaru.

U Dom zdravlja Stolac javilo se nekoliko povređenih ljudi. Jedna osoba je bila teže povređena i prevezena u bolnicu u Mostar, a još nekoliko ljudi bilo je sa manjim povredama.

Načelnik opštine Ljubinje Stevo Drapić izjavio je da je jak zemljotres koji je sinoć pogodio Hercegovinu prouzrokovao materijalnu štetu na stambenim objektima i zgradi opštine.

- Nekoliko je objekata oštećeno, kao i vozila koja su se nalazila u blizini zgrada, sa kojih je padala fasada. Na terenu su pripadnici Civilne zaštite, Vatrogasne jedinice i Krizni štab Opštine - rekao je Drapić.

Dodao je da nema teže povređenih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati