Svet

Direktno.rs

07. 02. 2022. 20:30 8

Smenjen Aleksa Bečić

Poslanici crnogorskog parlamenta razrešili su dužnosti predsednika tog tela Aleksu Bečića.

Inicijativa za smenu Bečića, koju je potpisalo 38 poslanika opozicionih partija - Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Liberalne partije, Bošnjačke stranke, Albanske koalicije Jednoglasno, predata je Skupštini 21. januara.

Demokratski front (DF) i Socijalistička narodna partija (SNP) ranije su najavili da neće glasati za smenu Bečića, dok Građanski pokret URA nije želeo da otkrije svoju odluku pre sednice.

Bečić: U miru ću prepustiti funkciju

- Aleksa Bečić može sve da dozvoli, ali nikad dve stvari - da izda one koji su mu dali poverenje ili da se neko igra sa njegovim imenom - kazao je Bečić na današnjoj sednici.

Naveo je da je politički apsurdno da nekom treba vreme da odgovori da li je spreman da ispoštuje izbornu volju 208.000 građana koji su glasali za promene.

- Ako je nekom potrebno pet, deset minuta sat vremena…da se razabere to razumem, ali neka druga igranja sa mojim imenom neću dozvoliti. Ovo je dokaz koliko je meni do funkcija stalo, a ne znam da li je tako sa onima koji su nas godinu i po dana ucenjivali i uslovljali, a mi smo ih bez reči podržavali bez funkcija u Vladi. Aleksa Bečić je odmah spreman na to da čuje da li ima podršku i u miru će da prepusti svoju funkciju - rekao je Bečić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati