Svet

Direktno.rs

11. 11. 2021. 20:06 7

Merdare i Gazivode: Žustra rasprava fon Kramon i Grenela

Bivši američki specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel oglasio se sa administrativnog prelaza Merdare, tokom posete Kosovu i Metohiiji. Na njegovu objavu sa Tvitera odgovorila je Izvestiteljka za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon, nakon čega je usledila žustra rasprava.

- Danas sam šetao preko kod Merdara. Donald Tramp je ovu novu prelaznu stanicu stavio u funkciju kao deo četiri sporazuma o ekonomskoj normalizaciji koje je postigao - napisao je Grenel na Tviteru, podelivši sliku sa administrativnog prelaza Merdare.

- Bilo bi lepo da je istina. Administrativni prelaz Merdare izgrađen je od šest miliona evra novca poreskih obveznika EU. Sledeći put umesto preimenovanja jezera Gazivode donesite i neki novac - odgovorila je fon Kramon.

Zatim je usledila rasprava između njih dvoje.

- Zaista ste ga izgradili. Ali, niste mogli da ga otvorite. Dok ga Donald Tramp nije otvorio. Činilo se da vas te dve strane (srpska i albanska prim. aut.) nisu slušale - istakao je Grenel, a fon Kramon mu je da istorija nije počela sa Trampom.

- Nažalost, istorija nije počela sa Trampom, pošto je prelaz Merdare funkcionisao godinama ranije. Što se tiče ponovnog otvaranja 2020. nakon carina, mi u EU više volimo da ne rušimo demokratsku vladu da bismo imali novu koja bi nas slušala. Prijatan boravak u regionu.

Na tu konstataciju Grenel je odgovorio da fon Kramon menja temu.

- Lol. (umirem od smeha slob. prev.) Oh, Viola. Upravo ste promenili temu jer niste mogli da otvorite novi granični prelaz - i zato niste znali šta da kažete. Tramp je to uradio, pošto vi nite mogli. Možda vaši razgovori ne funkcionišu - napisao je Grenel na kraju rasprave.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati