Svet

Direktno.rs

09. 10. 2021. 16:39 2

Umrlo dete: Majka potrošila novac za njegovo lečenje?!

Tužilaštvo u Hrvatskoj podiglo je optužnicu protiv majke (34) koja je potrošila gotovo polovinu novca, više od 400.000 kuna (52.000 evra) prikupljenog za njeno bolesno dete koje je odbila da leči, nakon čega je dete umrlo.

Kako je objavilo Županijsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici, optužnicom se 34-godišnjakinja tereti da je kao majka i zakonska zastupnica deteta, od 24. januara 2019. do 2. maja 2019. u Zagrebu grubo povredila detetova prava zbog čega je došlo do smrti deteta.

Ona se tereti da je, uprkos višekratnom lekarskom informisanju o prirodi bolesti i mogućim štetnim posledicama nelečenja, svesna svog postupanja po zdravlje i život deteta, te pristajući na sve posledice, odbila da dete podvrgne daljim terapijskim postupcima i lececnju.

Zbog nelečenja je došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti deteta, odnosno do smrtnog ishoda.

Uz to, okrivljena se tereti i da je od 8. avgusta 2018. do 23. maja 2019. u Zagrebu, tokom medijske humanitarne akcije za potrebe lečenja, na detetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830 kuna (131.000 evra), prikupljen isključivo za lečenje deteta.

Od tog iznosa ona je potrošila 422.546 kuna za lične potrebe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati