Svet

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

09. 09. 2021. 11:00 1

U požaru u kovid bolnici u Tetovu 14 žrtava (VIDEO)

Izvor iz Ministarstva zdravlja Severne Makedonije naveo je da je u jučerašnjem požaru u kovid bolnici u Tetovu poginulo ukupno 14 osoba. U požaru u kovid centru je bilo 26 pacijenata, ostalih 12 se nalazi na lečenju u tetovskoj bolnici i nalaze se van životne opasnosti, kaže izvor N1. Osnovno javno tužilaštvo u Tetovu je saopštilo da je izdata naredba za obdukciju i identifikaciju tela 14 stradalih. Novinar iz Tetova Aleksandar Samardžiev je izjavio za N1 da su policajci i vatrogasci ulazili u vatru da bi spasili živote ljudi.

Kako je dodao izvor iz Ministarstva zdravlja, nijedan zdravstveni radnik nije teže povređen, a nekoliko je prošlo sa lakšim povredama.

Ministarstvo zdravlja izražava saučešće porodicama nastradalih i duboko žali zbog strašne nesreće. Ono da će tokom dana objavljivati informacije o svim novim detaljima, a apelovali su na medije i građane da prate zvanične informacije i da se suzdrže od spekulacija. U toku je sednica Vlade Severne Makedonije, sazvana povodom ove nesreće.

Požar je izbio sinoć oko 21 čas u montažnom centru kovid bolnice koji ima kapacitet za 35 osoba.

„Tu su bili i lekar i medicinsko osoblje. Vatra je počela oko 21 sat i blizu dva sata je vatrogascima bilo potrebno da ugase vatru. Evakuacija je trajala nekoliko sati i započeta je istraga da se utvrdi šta je prouzrokovalo vatru“, kazao je novinar za N1.

Za sada nema informacija o tome kako je došlo do požara i šta se desilo, ali kako je rekao Samardžiev, prve informacije pokazuju da je vatra počela u delu oko kiseonika.

„Celi objekat je na centralni dovod kiseonika i to je bio razlog da za kratko vreme sve to bude obuhvaćeno vatrom“, rekao je on.

On je celu noć bio na terenu i svedočio izvlačenju pacijenata.

„Na žalost, ljudi su izgoreli u tom požaru. I vatrogasci i policajci su se trudili da bude što manje žrtava. Ulazili su u vatru da bi spasili te ljude“, istakao je on.

Rekao je i da su u toj bolnici bili smešteni pacijenti sa težom kliničkom slikom i da su svi bili na kiseoničkoj terapiji.

„To su bili pacijenti koji su imali potrebu za kiseonikom, nepokretni pacijenti i to je bio razlog, pretpostavljamo, pošto su nepokretni i imali su potrebu za kiseonikom, za ovako ogroman broj žrtava“, istakao je.

Dodao je i da je sinoć premijer Zoran Zaev bio u Tetovu, te je od novinara tražio da sačekaju da se uradi uviđaj i da se završi forenzička istraga kako bi izveštavali o zvaničnim informacijama.

Srbija ponudila pomoć

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u telefonskom razgovoru sa premijerom Severne Makedonije izrazio saučešće porodicama poginulih u požaru u bolnici u Tetovu i ponudio pomoć.

„Građani Srbije su u bolu zajedno sa ljudima u Tetovu. Spremni smo da pružimo svaku bratsku pomoć, jer u ovoj tragediji građani Makedonije nisu sami“, rekao je Vučić Zaevu.

Vučić je povređenima poželeo brz i uspešan oporavak, preneo je njegov kabinet.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati