Svet

Direktno.rs

24. 06. 2021. 19:12 7

Vučićevom prijatelju koji se zalagao za bombardovanje Srbije oduzeli advokatsku licencu

Njujorški Apelacioni sud suspendovao je u danas advokatsku licencu Trampovog advokata Rudija Đulijanija, nakon odluke Disciplinskog veća da je davao "lažne i obmanjujuće" izjave o Trampovom izbornom porazu 2020. godine.

U odluci na 33 stranice, sud je napisao da je Đulijanijevo ponašanje "ugrozilo javni interes" i nalažio privremenu suspenziju iz advokatske prakse, navodi New York Times.

- Zaključujemo da postoje nepobitni dokazi da je Đulijani sudovima, zakonodavcima i široj javnosti, u svojstvu advokata bivšeg predsednika Donalda J. Trampa i Trampove kampanje, davao lažne i obmanjujuće izjave u vezi sa Trampovim neuspelim naporima na ponovnom izboru u 2020. godine - stoji u odluci.

Podsetimo, Đulijani je bio gost Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, tokom kampanje za parlamentarne izbore 2012. godine. Tom prilikom, on se sa Vučićem provozao po Savi, gde mu je tada zamenik predsednika SNS predstavio projekat Beograd na vodi. Đulijani je potom održao i predavanje omladini SNS.

Vučić je za medije istakao da mu je „čast da nas je posetio najuspešniji gradonačelnik Njujorka“. Da su Vučić i Đulijani lični prijatelji, medijima je tada potvrdila Jogovanka Tabaković.

Nakon posete, Đulijani se pohvalio kako je svojim domaćinima rekao da je Srbija zasluženo bombardovana 1999. godine, od strane NATO pakta, za šta se on svesrdno zalagao.

- Koliko ljudi ode u neki grad i kaže: Ja mislim da je bilo u redu što su vas bombardovali - pohvalio se Đulijani.

Rudi Đulijani je član Republikanske stranke, najpoznatiji kao gradonačelnik Njujorka, a pre dolaska na mesto prvog čoveka jednog od najznačajnijih gradova u SAD, bio je državni tužilac.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati