Svet

Direktno.rs [ Izvor: N17/mediji ]

29. 03. 2021. 08:38 11

Poginuo najbogatiji Čeh Petr Kelner

Pet osoba, među kojima je i najbogatiji čovek u Češkoj, Petr Kelner, nastradalo je, kada se njihov helikopter srušio u blizini glečera na Aljasci, rekli su zvaničnici, prenosi Njujork Tajms.

Češki milijarder Petr Kelner, čiju je vrednost magazin Forbs procenio na 17,5 milijardi dolara, nalazio se u helikopteru Erbas AS350 B3, koji se srušio u blizini lednika Nik, saopštilo je planinsko odmaralište, koje je unajmio helikopter, piše Njujork Tajms.

Kelner (56) je nastradao sa još jednim gostom planinarskog odmarališta Tordriljo, takođe iz Češke, dvojicom vodiča i pilotom helikoptera, rekli su zvaničnici.

Jedan preživeli je u ozbiljnom, ali stabilnom stanju, prema navodima zvaničnika Aljaske, koji su istakli da će Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja sprovesti istragu, kako bi utvrdio šta je izazvalo pad.

Kelner je bio osnivač i većinski akcionar grupe PPF, u čijem je vlasništvu i Telenor u Srbiji.

Njujork Tajms prenosi da je Kelner svoje prvo bogatstvo stekao devedesetih godina, nakon osnivanja investicionog fonda, kojim je kupio kontrolni udeo u najvećoj osiguravajućoj kompaniji u zemlji. List dodaje da je u oktobru kupio veliku evropsku mrežu za emitovanje, „Central European Media Enterprises“, za 1,1 milijardu dolara, što je izazvalo zabrinutost u Češkoj da bi ta mreža mogla da izgubi nezavisnost.

Bio je oženjen i imao četvoro dece, navodi se na sajtu njegove kompanije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati