Svet

[ Izvor: Beta ]

04. 03. 2021. 09:39 0

Desetine Grka noć provele napolju: Procena štete

Stručnjaci danas procenjuju štetu nakon zemljotresa magnitude 6,3 koji je pogodio centralni ceo Grčke, kada je povređeno 11 osoba i oštećeno na stotine zgrada. Desetine stanovnika sela Damasi i Mesohori, severno od Atine, provelo je noć napolju. Njima je obezbeđen smeštaj u šatorima i u hotelima u obližnjim gradovima Trikala i Larisa, saopšteno je iz Civilne zaštite.

Više potresa se osetilo i sinoć, a najjači je bio magnitude 5,2. Timovi su pregledali kuće kao i škole koje su danas zatvorene iz predostrožnosti, bolnice i druge javne zgrade. Među oštećenim zgradama su i četiri crkve od kojih je jedna iz 17. veka, saopštava ministarstvo kulture.

Zemljotres magnitude 6,3, prema Američkom geofizičkom institutu, a šest stepeni, prema podacima iz Atine, registrovan je juče nešto pre 12 časova. Epicentar je bio na 238 kilometara severno od Atine i na dubini od osam metara, saopštila je Opservatorija u Atini.

Zemljotresi su česti u Grčkoj. U zemljotresu od sedam stepeni koji se dogodio 30. oktobra prošle godine u Egejskom moru, izmedju ostrva Samos i turskog grada Izmira, poginule su dve osobe na Samosu i 114 u Turskoj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati