Svet

[ Izvor: Blic ]

24. 02. 2021. 11:35 0

Opet zemljotres u Hrvatskoj: Epicentar kod Gline

U sredu oko 11 sati središnju Hrvatsku zatresao je novi potres jačine oko četiri stepena Rihterove skale. Sa više strana stižu informacije o različitim intenzitetima zemljotresa.

Kako je najpre javio EMSC, epicentar bio je u Žažini u Sisačko-moslavačkoj županiji magnitude 4.5 prema Rihteru. 

S druge strane Evropska seizmološka agencija navela je najpre da je njegov intenzitet bio 3,7, a zatim da je 4,3 stepena.

- Zatekli ste me na terenu. Prema preliminarnim izveštajima, potres je bio magnitude 4.1 Richtera u 10.58. Epicentar je bio kod Gline - rekao je seizmolog Krešimir Kuk za 24 sata.hr.

Epicentar potresa je bio na dubini od 10 kilometara. Potres se prilično intenzivno osetio i na širem zagrebačkom području, piše Večernji.hr.

- Ovaj je bio specifičan, prvo je tutnjalo neko vreme, a onda je podrhtavala cela kuća - samo je jedan od komentara Zagrepčanina na društvenim mrežama.

Zemljotres se osetio i u Banjaluci, javlja Srpska info.

Hrvatska se i dalje oporavlja od stravičnog zemljotresa koji je krajem decembra najviše pogodio oblast oko Siska, Petrinje i Gline, uništio čitava naselja i odneo sedam žrtava. Od tada se Hrvatska gotovo čitavog januara tresla, a poveremeno i u februaru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati