Svet

[ Izvor: Mediji ]

23. 02. 2021. 14:25 1

Tri doživotne robije za ubice makedonskih dečaka

Brutalno petostruko ubistvo na jezeru Smilkovo u predmetu nazvanom "monstrum", iz aprila 2012, konačno je danas dobilo svoj epilog u skopskom Osnovnom krivičnom sudu, koji je izrekao tri doživotne kazne, jednu od 15, jednu od devet godina zatvora i jednu oslobađajuću presudu zbog nedostatka dokaza.

Izricanje presude obezbeđivale su jake policijske snage u sudnici i oko suda, a prisustni su bili rođaci i porodice žrtava i osuđenih.

Na doživotni zatvor su osuđeni Alil Demiri, Afrim Ismailović i Agim Ismailović za počinjeno krivično delo terorizma, zatim Haki Aziri, koji je osuđe na devet godina zatvora za krivična dela pomaganja i podržavanja zločina, kao i Fejzi Aziri, kome je izrečena presuda na 15 godina zatvora za krivična dela pomaganje i podržavanje krivičnog dela.

Sami Ljuta je oslobođen optužnice.
Brutalno petostruko ubistvo se dogodilo 12. aprila 2012. godine, uoči Uskrsa, a žrtve su četvorica dečaka makedonske nacionalnosti starosti od 18 do 21 godine, a osuđeni su Albanci, preneli su skopski mediji.

Reč je o Filipu Slavkovskom, Aleksandru Nekevskom, Cvetanču Ackovskom i Kiri Trpkovskom, kao i 45-godišnjem ribaru Borče Stevkovskom.

Presudu je donelo petočlano pretresno veće.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati