Svet

[ Izvor: Beta ]

29. 01. 2021. 11:31 2

Sprečeno ubistvo jednog od vođa kavačkog klana

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala sprečili su ubistvo jednog od navodnih vođa kavačkog kriminalnog klana, Slobodana Kašćelana, koji je trebalo da bude likvidiran 22. januara dok je blindiranim automobilom dolazio na suđenje u Viši sud u Podgorici, pišu "Vijesti".

Kako navodi taj medij, Kašćelan je trebalo da bude napadnut na jednom od semafora u Podgorici dok se nalazio u automobilu. Plan kriminalne grupe bio je da aktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu, koju bi postavili tako što bi motociklom prišli njegovom vozilu i magnetom je prikačili.

Kašćelanu je tog dana bilo zakazano sudjenje u podgoričkom Višem sudu gde odgovara za pranje novca, ali je odloženo.

Specijalni tužilac Saša Čadjenović saopštio je juče na konferenciji za novinare da je realizacija kriminalnog plana "prekinuta u trenucima izvršenja krivičnog dela", ne pojašnjavajući detalje gde i kako je osujećen plan organizacije. On nije pominjao ime mete.


Tužilac je pojasnio da su tog dana, u jutarnjim časovima, pripadnici iste kriminalne organizacije nameravali da likvidiraju i Beograđane Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, takođe članove kavačke grupe, a plan je bio da u njih pucaju dok stoje u redu za čekiranje karata u zgradi Aerodroma u Tivtu.

U akciji policije uhapšeni su Radovan Stanišić, Mile Jovanović, Goran Marković od kojih je nekima određen pritvor.

SDT, saopštili su, veruje da je kriminalno udruženje još 2019. godine organizovao Janko Vukadinović, koji se godinama nalazi u Spužu zbog šverca droge, ali i učestvovanja u dvostrukom ubistvu u centru Podgorice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati