Svet

[ Izvor: Beta ]

28. 01. 2021. 15:55 0

Krivokapić: Vladina dokumentacija od 2016. do 2020. verovatno uništena

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je "najverovatnije tačno da je veliki deo vladine dokumentacije od 2016. do 2020. godine uništen".

- Iz zgrade Vlade je iznesen ogroman materijal. Zna se ko su osobe koje su učestvovale u tome. U mojoj kancelariji je bio ogroman rezač papira. Zašto su se uništavali papiri? Morao je to neko da verifikuje i odobri. Stalno tražimo odgovorne na najnižim nivoima, a neko mora to da naredi - rekao je on na konferenciji za medije na Cetinju.

Novi direktor Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejan Vukšić je ranije za „Vijesti“ rekao da je uništen deo dokumentacije te službe, koji se odnosi na nezakonito prisluškivanje opozicionih lidera i građana. Najavljeno je da će biti sprovedena istraga.

- Zamolio bih tužilaštvo i državne organe da rade svoj posao ni po babu ni po stričevima. Da svako radi svoj posao odgovorno i blagovremeno, to je neminovnost koja nas čeka - rekao je Krivokapić nakon sednice Vlade.

 

Kako je saopšteno, Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet i u toku je uviđaj povodom navoda prvog čoveka ANB da su pojedini pripadnici te službe nezakonito prisluškivali i pratili građane, a potom uništili dokumentaciju o tome.

- Pokrenuli smo postupak. Pozvali smo Vukšića da da izjavu. Dostaviće je pismenim putem - kazao je na konferenciji za medije glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Poslanik Socijaldemokratske partije i član Odbora za bezbednost i odbranu Raško Konjević uputio je inicijativu tom skupštinskom telu za kontrolno saslušanje šefa Agencije za nacionalnu bezbednost.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati