Svet

[ Izvor: Vijesti.me ]

25. 01. 2021. 15:52 1

Milo potpisao Zakon o slobodi veroispovesti

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je Ukaze o proglašenju zakona koje je Skupština ponovo usvojila na sednici 20. januara.

- Dileme koje sam imao i zbog kojih sam ih vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale. Nadam se da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju dio pravnog sistema Crne Gore, stvoreni uslovi za pokretanje procedure od strane bilo kojeg subjekta u društvu za ocjenu njihove ustavnosti - naveo je Đukanović na Tviteru.

On je rekao kako veruje da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na to pitanje na nezavisan i profesionalan način.

Skupština je na sednici 20. januara ponovo usvojila izmene i dopune Zakona o slobodi veroispovesti, glasovima 41 prisutnog poslanika vlasti.

Ponovo su usvojene i izmene i dopune zakona o kreditnim institucijama, izmene Zakona o sanaciji kreditnih institucija i izmenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Parlament je ponovo usvojio i izmene Zakona o radu, izmene i dopune Zakona o državnim službenicima i nameštenicima i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Zakoni su prvobitno izglasani u Skupštini na sednici 29. decembra, ali ih je Đukanović tada vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati