Svet

[ Izvor: Vijesti.me ]

22. 01. 2021. 12:04 38

Sprečena likvidacija Velje Nevolje u Tivtu

Podaci "Vijesti" iz Uprave policije govore da je sprečeno ubistvo Beograđanina Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, koji se već nekoliko dana nalazi kod jednog od vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Likvidacija je trebalo da bude izvršena u Tivtu, ali je policija osujetila plan kriminalne grupe. 

Policija i SDT proveravaju da li je na meti kriminalne grupe iz Kotora bio još neko osim Belivuka, koji je nameravao da se domogne aerodroma u Tivtu i da se ukrca na avion za Beograd.

- Za sada možemo da potvrdimo samo da je sprečena jedna likvidacija. Još radimo na tome u saradnji sa SDT-om - kazao je sagovornik "Vijesti" iz vrha Uprave policije.

Policija je privela više osoba, a u konsultacijama sa specijalnim državnim tužilaštvom znaće se kakva će biti kvalifikacija dela koja će im biti stavljena na teret.

Belivuk je u Crnu Goru došao prošle nedelje, a u ponedeljak ga je policija zaustavila u Kotoru jer je bio u društvu Radoja Zvicera i Beograđanina Marka Miljkovića.

Sve vreme dok je Belivuk boravio u Crnoj Gori bio je "na oku" agentima tajne službe, ali i pripadnicima Specijalnog policijskog odeljenja, koji su pratili njegovo kretanje i komunikaciju. Na taj način došlo se i do podatka da se planira njegovo ubistvo.

Mediji su o Belivuku pisali 2016. kada je sa Darkom Ristićem napao direktora FK Partizan Miloša Vazuru i pripadnike njegovog obezbeđenja. Njemu je suđeno i zbog optužbi da je pomagao u ubistvu Vlastimira Miloševića u januaru 2017. godine, ali je nakon dokaznog postupka oslobođen.

Belivuk je više puta osuđivan i za nasilničko ponašanje, a bio je najbliži saradnik Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen u oktobru 2016. godine u Beogradu.

Policijski podaci govore da se u proteklih godinu povezao sa "kavačkim klanom", te da je navijačka grupa samo paravan za ozbiljne kriminalne poslove.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 38

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati