Svet

[ Izvor: Beta ]

20. 01. 2021. 15:56 0

Tramp napustio Belu kuću: Vratićemo se...

Dosadašnji američki predsednik Donald Tramp otputovao je sa suprugom Melanijom iz Vašingtona na svoje imanje na Floridi i, kršeći dugogodišnju tradiciju, neće prisustvovati inauguraciji novoizabranog predsednika Džoa Bajdena.

- Volimo vas, vratićemo se na neki način - rekao je Tramp na ceremoniji ispraćaja pre nego što je poslednji put predsedničkim avionom "Air force one" odleteo ka svom imanju na Floridi.

Po prvi put od 1869. godine prethodni američki predsednik neće učestvovati u procesu inauguracije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Zahvalio se svima koji su radili sa njim, kao i svojoj porodici i ocenio da je sve do sada učinjeno bilo "neverovatno po svim standardima".

- Obnovili smo američku vojsku, izgradili svemirsku snagu - rekao je on i poželeo novoj administraciji veliki uspeh i dodao da "imaju šansu jer imaju dobro postavljene osnove".

- Bila mi je velika čast, najveća čast u životu. Ovo su bile neverovatne četiri godine - rekao je Tramp, prenosi AP.

Prethodno je sa suprugom Melanijom napustio Belu kuću i došao u bazu Endruz, gde je održana ceremonija kojoj su prisustvovali članovi njegove porodice i nekoliko stotina njegovih pristalica.

Novoizabrani predsednik Džo Bajden položiće danas zakletvu u Vašingtonu, na ceremoniji koja će se odvijati uz strogi protokol i kulminirati u podne kada će Bajden zvanično postati 46. predsednik SAD.

Ceremonija inauguracije nazvana "Ujedinjena Amerika" neće biti kao ranije inauguracije, jer su organizatori i lokalne vlasti Vašingtona pozvali Amerikance da ne dolaze već da ceremoniju prate onlajn u svojim domovima.

Pre nego što se porodica Bajden useli, Bela kuća, u kojoj je najmanje tri puta došlo do širenja zaraze Kovidom-19, biće dubinski očišćena. Još se ne zna kada će se Bajdenova porodica useliti.

Zbog nasilja u američkom Kongresu početkom meseca u kojima je poginulo pet osoba danas je u Vašingtonu pojačana bezbednost.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati